'Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν' και άλλες επίκαιρες ρήσεις στο σημερινό ‘Α, μπα’

'Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν' και άλλες επίκαιρες ρήσεις στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
41

________________
1.


Το damages θα συνεχιστεί;Έχει και 6η season το 2013;Ενημέρωσε μας υπεύθυνα.- tired with greek tv


Υπεύθυνα σε ενημερώνω ότι δυστυχώς, Damages τέλος.

_______________

2.


Τι προοπτικες θα εχω αραγε με πτυχιο εγκληματολογιας?- ελα μου ντε..


Συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων; Σεναριογράφος του CSI; Σχεδιαστής του τέλειου εγκλήματος; Ιδιωτικός ντετέκτιβ;


________________
3.


Τι είναι αυτό το κτίριο με το μεγάλο γυάλινο θόλο στη Γλυφάδα (επί της Ποσειδώνος); Τι έχει μέσα και σε ποιον ανήκει; Αναρωτιέται πολύ κόσμος...- stew


Είναι το εργαστήριο παρασκευής του μίγματος με το οποίο μας ψεκάζουν και στα υπόγεια οργανώνονται σχέδια αντικατασκοπείας ενάντια στην μεθοδευμένη καταστροφή του ελληνισμού.

______________
4.


Όλοι ξέρουμε πως ένας τύπος που βάζει τον εγωισμό του και τον ανδρισμό του πάνω απ όλα, δεν δέχεται να φάει χυλόπιτα από καμία. Και μετά αν είσαι εσύ αυτή που θα του ρίξεις άκυρα κι αυτός θα επιμένει, όσο ευγενικά ή όχι και να του πεις πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι, αυτός θα βάλει σκοπό να σε ρίξει. Ωραία, ας κάνει ότι θέλει θα έλεγα σε άλλη περίπτωση. Δε με ενδιαφέρει. Τι γίνεται όμως όταν μετά από μήνες ενώ έχει ξεχαστεί αυτή η ιστορία και αυτός έχει πάψει να ασχολείται, γνωριστείς με έναν φίλο του χωρίς να γνωρίζεις ότι είναι φίλοι και αυτός αντίστοιχα χωρίς να γνωρίζει αυτή την ιστοριούλα. Κι ενώ όλα ωραία όλα καλά και φαίνεται ότι του αρέσεις (κι εσύ είσαι τρελή και παλαβή γι αυτόν-επιτέλους κάποιος που σου έκανε ένα μεγάλο κλικ κι έσκασαν στο στομάχι σου πυροτεχνήματα) ξαφνικά πριν προλάβει να γινει κατι, ξεκόψει κάθε επαφή.. Και τι γίνεται αν έχεις καταλάβει πως έχει βάλει το χεράκι του ο "άλλος"; Μα καλά, γιατί οι άντρες εμπιστεύονται τόσο πολύ και τυφλά τους φίλους τους; Και ποιος ξέρει τι μπορεί να του έχει πει ο "άλλος" μόνο και μόνο γιατί θίχτηκε ο ανδρικός του εγωισμός; Και γιατί να συνέβη αυτή η ιστορία με τον συγκεκριμένο, που ένα χρόνο μετά, τον βλέπω τυχαία σε καφετέρια κι ακόμα μου κόβονται τα πόδια, ο στομάχι μου γίνεται κόμπος και τρέμω; Δεν είναι άδικο να μην μπορώ να πω ούτε ένα γεια με κάποιον που δεν περνάει μέρα να μην τον σκεφτώ και όπως φαίνεται δε θα μπορέσω ποτέ να είμαι μαζί του; Και δεν είναι ακόμη πιο άδικο να ευθύνεται γι αυτό το μπλέξιμο, ένα άτομο που ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα και πάντα με κυνηγούσε αυτός;- Κα.


Η γνώμη μου είναι ότι σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα έχουν οι υπόλοιποι. Στη δικιά σου περίπτωση, με τον πρώτο γαμπρό δεν έγινε ποτέ κάτι άρα ο δεύτερος γαμπρός δεν έπρεπε να ακούσει ούτε σε άγραφους κανόνες, όπως κατάλαβα ήταν απλώς φίλοι και όχι κολλητοί, άρα τελικά, πώς να σου το πω, δεν καιγόταν.
Άσε που μπορεί να συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.


Όσο για πυροτεχνήματά σου, ήταν για κάποιον που δεν πρόλαβες να γνωρίσεις. Δεν ξέρεις αν σου έκανε ή όχι, οπότε μη μυθοποιείς μια ιστορία που συνέβη μόνο στο μυαλό σου.

________________
5.


"γεια σου Α μπα,
τι χρειάστηκα ακριβώς όταν λέμε ''τα χρειάστηκα"" δηλαδή φοβήθηκα πολύ;"- κατερίνα

Δεν το βρήκα δυστυχώς, αλλά βρήκα κάτι άλλα ωραία που είναι ωραιότατα και επίκαιρα:

"Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν"

Λέγεται από ή για κάποιον που αρνείται να εκτελέσει εργασία ή να προσφέρει υπηρεσία αν δεν εισπράξει πρώτα το αντίτιμο η την αμοιβή. Η φράση παραπέμπει στην εκκλησιαστική γλώσσα, και προφανώς ξεκίνησε από ιερέα που ζήτησε προκαταβολικά την πληρωμή της ιεροπραξίας. Το «και ούτω βοήσωμεν» υπάρχει στην ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ το πρώτο σκέλος το προσέθεσε η λαϊκή εφευρετικότητα.

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Πρωτοεμφανίστηκε ως ρήση από τον Λουκιανό στους Νεκρικούς διαλόγους μεταξύ Χάρωνος και Μενίππου, με τον δεύτερο να απαντάει στην αξίωση του πρώτου να πληρωθεί το ναύλο του για το ταξίδι στον Άδη. Ο Μένιππος, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει μία, του απάντησε ότι δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει.

«Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν»

[via] Συνεδρίαση της Βουλής, 1 Δεκεμβρίου 1893 με το παλαιό ημερολόγιο. Το κλίμα βαρύ. Τα οικονομικά του κράτους σε άθλια κατάσταση. Υπερδανεισμός, έκτακτες πολεμικές δαπάνες των προηγούμενων ετών, έλλειψη παραγωγικών πηγών, υψηλή φορολογία. Είναι η εικόνα του κράτους της εποχής εκείνης, το οποίο αντιμετώπιζε οξεία δημοσιονομική κρίση και τεράστιες πιέσεις από τους δανειστές του εξωτερικού.
Στο βήμα ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης, περιγράφει την κατάσταση και αναλύει το νομοσχέδιο με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τελικά, ο Τρικούπης είπε ή δεν είπε την περίφημη φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» που συνοδεύει την πολιτική του ιστορία έκτοτε;


Στα Πρακτικά της Βουλής δεν έχει καταγραφεί η φράση αυτή.


Ο ιστορικός Παύλος Καρολίδης εκφράζει την άποψη, ότι η περίφημη φράση δεν ελέχθη προς τη Βουλή, αλλά την παρενέβαλε ο Τρικούπης εν τη ρύμη του λόγου του, απευθυνόμενος εκτός Βουλής προς τους δανειστές. Υποστηρίζει μάλιστα ότι τη φράση εκμεταλλεύθηκε η αντιπολίτευση αποσκοπώντας να παρουσιάσει τους βουλευτές του Τρικουπικού κόμματος να χειροκροτούν την αναγγελία των σκληρών οικονομικών μέτρων και να επιδοκιμάζουν την πολιτική εκείνη.


Αντίθετα ο Ανδρέας Συγγρός, που την εποχή εκείνη ήταν και βουλευτής, και είχε ανάμιξη στα δάνεια του εξωτερικού, στα «Απομνημονεύματά» του είναι κατηγορηματικός. Διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος που ήταν παρών στη συνεδρίαση, άκουσε τη φράση.


Μια ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο Εμμανουήλ Ρέπουλης σε άρθρο του με τίτλο «Η Βουλή της βασιλείας του Γεωργίου» που είχε δημοσιευθεί σε συλλογική έκδοση του Βλάση Γαβριηλίδη το 1896.


Τέσσερις μέρες μετά την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, ο ποιητής Ευάγγελος Κουσουλάκος δημοσίευεσε με το ψευδώνυμο «Πελαργός» σατιρικό ποίημα, υπογραμμίζοντας:


Μαύρ' είν' η νύχτα στα βουνά
Δεν δίνουμε κουπόνι
Τα βρήκαμε πολύ στενά
Και ρίχνουμε κανόνι.
 


«Χρωστάει της Μιχαλούς»

Η φράση προέκυψε από μια γυναίκα του Ναυπλίου, τη Μιχαλού, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια μιας ταβέρνας. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να δίνει «βερεσέ» αλλά με κάποια προθεσμία. Αν δεν την εξοφλούσαν σ' αυτήν την προθεσμία, η Μιχαλού στόλιζε με πολλά κοσμητικά επίθετα τους οφειλέτες της και όσοι την άκουγαν καταλάβαιναν ότι κάποιος της χρωστούσε.

________________
6.


Πες μου γιατί πραγματικά απορώ... Πως γίνεται η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών (κομμωτές, κομμώτριες, μακιγιέζ, αισθητικοί) να είναι τόσο ψώνια και υπερόπτες λες και είναι η Bobbi Brown ή ο Vidal Sassoon!!! Έχω συναντήσει δεκάδες ξυνόφατσες σε τέτοιους χώρους και δεν ξέρω αν τις αποκτούν με το πτυχίο όταν τελειώνουν τα ΙΕΚ...- Goldy

Έχω γίνει έξω φρενών πάρα πολλές φορές. Αυτό το θέμα χωρίς πλάκα πρέπει να διαλευκανθεί κάποτε. Έχω τη θεωρία ότι πιστεύουν ότι αν σε κάνουν να αισθανθείς πατσαβούρα, θα αγοράσεις όλους τους πάγκους για να σωθείς. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη μερίδα γυναικών που ακούει «το δέρμα σας είναι πολύ ξερό, απαπαπαπα», οι ανασφάλειες χτυπάνε κόκκινο και αρχίζει τις δικαιολογίες «ναι μωρέ παραμελώ λίγο τον εαυτό μου, έχω πολλές δουλειές» αντί να απαντήσει «να κοιτάς τα μούτρα σου» ή έστω «πώς μιλάτε έτσι κυρία μου».


Κορίτσια, σας ικετεύω, αν δε μπορείτε να απαντήσετε όπως τους αξίζει, τουλάχιστον κάνετε μεταβολή και φύγετε χωρίς λέξη. Μην αρχίζετε τις δικαιολογίες. Μην δίνετε αφορμές στους τρομοκράτες. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει αυτή η επανάσταση.

________________
7.

Α μπα..Ποσες πιθανοτητες δινεις σε μια σχεση με διαφορα ηλικιας 15 χρονια? Ειμαι πολυ ή λίγο ονειροπαρμένη?? Ειμαι 22 και οι 2 προηγουμενες σχεσεις μου ηταν με μεγαλυτερους. Δε συμβαδιζω καθολου με τις κοπελες τις ηλικιας μου λογω προσωπικοτητας και λογω βιωματων μαλλον..Αυτα, καλο απογευμα.- Εγώ..


Τα 15 χρόνια είναι κάπως εκτός ορίων, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι το ότι είσαι 22. Δηλαδή ούτε αυτό είναι πρόβλημα. Θα είναι μια εμπειρία, κοίταξε να σου βγει σε καλό.

________________
8.


"ρε συ αμπα..για πες τώρα...
το σεξ αυτό καθεαυτό μετράει πολύ?
είμαι σε μια σχέση στην αρχή κιόλας-2 μήνες- και προς το παρόν είμαι αρκετά ικανοποιημένη αλλά όχι στο σεξ-ελάχιστα δηλαδή-..
εχει μέλλον η κατάσταση (το βλέπω σοβαρά) ή είναι καμμένο χαρτί??γιατί δε γίνεται να τα έχουμε όλα??..:/"- tabula rasa


Τι σοβαρά το βλέπεις καλέ μετά από δύο μήνες; Και μετά από δύο χρόνια να μου έλεγες, πάλι θα είχα αμφιβολίες.

________________
9.


Πειράζει που δε μ'αρέσει ο Παζολίνι και μ'αρέσει ο Δαλιανίδης;

Ακόμα κι έτσι, η πορεία του παγκόσμιου πολιτισμού είναι ασφαλής.


________________
10.


Ποιά η διαφορά μεταξυ müsli και granola;- indefinite integral


Η granola περιέχει ζάχαρη και λίπος κατά βούληση και ψήνεται. Το müsli δεν πρέπει να έχει ζάχαρη αλλά μόνο τη φρουκτόζη που υπάρχει μέσα στα αποξηραμένα φρούτα, και όλα τα συστατικά του είναι αφυδατωμένα, αλλά δεν έχουν ψηθεί.

________________
11.


"Αγαπητή Α μπα, τι πιστεύεις για την στείρωση των ζώων;
Έχω γάτα, και την έχω στειρώσει, αλλά αν έμενα σε σπίτι με κήπο, που να μπορώ να φροντίζω περισσότερα ζώα, νομίζω ότι δεν θα το έκανα, τουλάχιστον όχι στον πρώτο χρόνο της ζωής της. Με ενοχλεί το επιχείρημα ότι αφήνοντας το κατοικίδιό μου να γεννήσει μικρά που μπορώ να κρατήσω ή να χαρίσω οξύνω το πρόβλημα των αδέσποτων, γιατί αυτοί που θα πάρουν το μικρό της γάτας μου θα μπορούσαν να πάρουν ένα αδέσποτο. Είναι σαν να μου λένε ότι είναι ανήθικο να κάνουν οι άνθρωποι παιδιά όσο υπάρχουν παιδιά που ζουν σε ιδρύματα.
Και όλη αυτή η καμπάνια για τις υποχρεωτικές στειρώσεις των ζώων μου βγάζει μια υστερία." Μανιτάρι


Πιστεύω ότι είναι από τα θέματα που δεν έχουν μονοσήμαντη απάντηση. Πιστεύω ότι στη χώρα, στην εποχή και στην κοινωνία που ζούμε η υπεύθυνη απόφαση είναι η στείρωση. Όπως αποφασίζεις ότι η γάτα σου θα ζει χωρίς κήπο, ότι θα τρώει κονσέρβες ή ξηρά τροφή, έχεις ήδη επέμβει στη «φύση» του (αυτό δεν είναι το βασικό αντεπιχείρημα); Η στείρωση είναι άλλη μια απόφαση που παίρνεις για τη ζωή ενός κατοικίδιου.

________________
12.


Είμαι εκτός Ελλάδας, τρώω πρωινό (σούπερ θρεπτικό) μετά από έναν πολύ ωραίο εορτασμό της γιορτής των ερωτευμένων και ξάφνου μου περνάει από το μυαλό σαν εικόνα να είμαι στην πόλη που μεγάλωσα και να είναι από εκεί και το έτερον ήμισυ (το πραγματικό έτερον μου ήμισυ είναι επίσης Έλληνας αλλά η καταγωγή του είναι από άλλη πόλη ). Μας φαντάζομαι να είμαστε έξω και να με συστήνει σε όλους ως η κόρη του τάδε και να με γυρνάει εδώ και εκεί προς επίδειξη (ναι, γιατί αυτή είναι η νοοτροπία τους και όχι γιατί θεωρώ τον εαυτό μου κάτι ιδιαίτερο). Και μου έρχεται να σταματήσω το σούπερ θρεπτικό πρωινό μου και αηδιάζω ολίγον τι. Είναι αυτό σημάδι οτι είμαι αντικοινωνική? Να ανησυχήσω που αυτή την πόλη την αγαπώ αλλά με τους ανθρώπους (πέρα απο την καλύτερη μου φιλή η οποία επίσης είναι στο εξωτερικό)..δεν?- :)

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ