Kronen Zeitung: Ο Τσίπρας κατάφερε πολιτικά τεχνάσματα, που σε άλλους "θα στοίχιζαν το κεφάλι τους"

Kronen Zeitung: Ο Τσίπρας κατάφερε πολιτικά τεχνάσματα, που σε άλλους "θα στοίχιζαν το κεφάλι τους" Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

Το 2015 ήταν για την Ελλάδα «η χρονιά του Τσίπρα», καθώς ο χαρισματικός νέος κατάφερε ταυτόχρονα περισσότερα πολιτικά τεχνάσματα, που σε άλλους «θα στοίχιζαν το κεφάλι τους», τονίζει εισαγωγικά σε σημερινό της δημοσίευμα με θέμα πολιτικούς που αναδείχθηκαν εφέτος ιδιαίτερα ισχυροί, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, που διακρίνεται για τον ευρωσκεπτικισμό και την ξενοφοβία της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με την υπόσχεση ότι θα «σχίσει» όλα τα προγράμματα λιτότητας, όπως επίσης κέρδισε το δημοψήφισμα που ο ίδιος διοργάνωσε εναντίον της πολιτικής λιτότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Kronen Zeitung, έκανε αργότερα μία νέα ριζική στροφή και υπέγραψε ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια, ενώ κέρδισε ξεκάθαρα και τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε στις 20 Σεπτεμβρίου.


Ο ρόλος του-κλειδί στην προσφυγική πολιτική έκανε ακόμη και τους επικριτές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση να σιωπήσουν, και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας κατέστη ως ο ισχυρός άνδρας, ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα καθορίζει το μέλλον της Ελλάδας, καταλήγει στο δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
H Aυριανή της Αυστρίας=The Kronen Zeitung, commonly known as the Krone, is Austria's largest newspaper. Its political positioning is social right wing and economic left wing. The Kronen Zeitung has often been accused of abusing its near monopoly to manipulate public opinion in Austria. Its many critics blame its populist style and emphasis on the topic of immigration for allegedly spreading "fear" and "hatred" among its readers. The paper is also known for being very Eurosceptic.