Podemos εναντίον των άλλων κομμάτων

Podemos εναντίον των άλλων κομμάτων Facebook Twitter
1

Ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos μέμφθηκε σήμερα τα κόμματα που επιδιώκουν να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Ισπανία μετά τις εκλογές και επέμεινε ότι το νέο κοινοβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με τους απόκληρους της κοινωνίας.

Έπειτα από συνάντηση σχεδόν δύο ωρών που είχε με τον επικεφαλής της απερχόμενης κυβέρνησης, τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας επανέλαβε ότι οι Podemos δεν πρόκειται να βοηθήσουν με κανέναν τρόπο το συντηρητικό κόμμα να παραμείνει στην εξουσία σχηματίζοντας κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ο επικεφαλής των Podemos κατηγόρησε επίσης με πολύ σκληρούς όρους το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) ότι "φαντασιώνεται" όταν οραματίζεται τον σχηματισμό ενός αριστερού συνασπισμού με τους Podemos.

Ο Ιγκλέσιας επέμεινε στην ανάγκη για έναν "νόμο κοινωνικής έκτακτης ανάγκης" που οι Podemos θα παρουσιάσουν με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, για τους πολίτες χωρίς θέρμανση και χωρίς ηλεκτρικό, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης και δεν έχουν άλλη κατοικία ή για τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.

"Υπάρχουν Ισπανοί που δεν μπορούν να περιμένουν", τόνισε.

Ο επικεφαλής των Podemos κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές, τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) και τους φιλελεύθερους των Ciudadanos ότι ετοιμάζουν μια τρικομματική συμμαχία για να αποκλείσουν το κόμμα του από την εξουσία.

Το PSOE αρνείται μέχρι τώρα κάθε φόρμουλα που θα επέτρεπε στο PP να παραμείνει στην εξουσία.

Οι εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου είχαν ως αποτέλεσμα ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, καθώς κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία ούτε εταίρο έτοιμο για να σχηματίσει έναν συνασπισμό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πάντως, Iglesias παιδί μου, δε σε είδα να διαρρηγνύεις έτσι τα ιμάτια σου όταν οι τάχα μου αριστεροί κάνανε το αντίστροφο στην Πορτογαλία... Όχι για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους.