Βαρουφάκης: «Το Φεβρουάριο ιδρύω δικό μου κίνημα»

Βαρουφάκης: «Το Φεβρουάριο ιδρύω δικό μου κίνημα» Facebook Twitter
8

 Το δικό του κίνημα ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό «L 'Espresso» που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο με ένα νέο κίνημα «πανευρωπαϊκού χαρακτήρα», το οποίο, όπως τόνισε θα είναι «μοναδικό» και «ριζοσπαστικό», σημειώνοντας μάλιστα ότι θα έχει στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Θέλω να αποδείξω ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να επιστρέψουν στο «κουκούλι» του έθνους-κράτους και εκείνων που δεν αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των αντι-δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων».


Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «L'Espresso» ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει, μεταξύ άλλων, χαρούμενος για την επιτυχία των «Podemos» στις ισπανικές εκλογές και εκφράζει την πεποίθηση πως αν ο σχηματισμός του Pablo Iglesias συμμετάσχει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει παραχωρήσεις στους πιθανούς εταίρους του συνασπισμού. Είναι πεπεισμένος ότι τα «δρακόντεια» μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ, χρησίμεψαν στο να «αποτρέψουν τον ισπανικό λαό από το να ψηφίσει τους Podemos».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε επίσης κριτική στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι αναφορικά με τη διαμάχη του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ: «Αν ο Ρέντσι είχε ασκήσει και αν συνέχιζε να ασκεί μια πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική του Βερολίνου, θα είχε αποφύγει να την άσκηση πίεσης στον Τσίπρα με σκοπό να τον κάνει να παραδοθεί στις απάνθρωπες απαιτήσεις της τρόικας, που τώρα, και με καθυστέρηση, αποκαλεί ανεφάρμοστες και χείριστες. Το θάρρος και οι πραγματικές προθέσεις αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια της μάχης, όχι μετά».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολιτική / Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του πλαισίου για τις συγκεντρώσεις Κασιδιάρη

Επικαλείται νομική αδυναμία απαγόρευσης της εκδήλωσης Κασιδιάρη ο υπουργός – Υπερασπίζεται την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων για την «αποτροπή συγκρούσεων»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πολιτική / Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: «Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης που δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται»

«Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει ότι η ελευθερία και η ειρήνη δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι αγαθά τα οποία κατακτήθηκαν με θυσίες», συνέχισε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πολιτική / Κοινή δήλωση 5 χωρών και ΕΕ στον ΟΗΕ για τουρκολιβυκό: Παραβιαζει τη γεωγραφική πραγματικότητα

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή σταθερότητα και τη διατήρηση μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μιχάλης Μπεκίρης: Παραιτείται προσωρινά από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή

Στη δήλωσή του ο κ. Μπεκίρης υποστηρίζει ότι εδώ και έναν μήνα είναι αντιμέτωπος με «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης» και τονίζει ότι η απόφασή του είναι αποκλειστικά προσωπική
THE LIFO TEAM
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πολιτική / Πάνος Καμμένος: «Θα εμπλακώ στην πολιτική εάν επιστρέψει ο Σαμαράς - Μιλάω με Τσίπρα»

«Θα εμπλακώ διότι δεν μπορώ να αφήσω τον κ. Σαμαρά να έρθει και να το κάνει πάλι για προσωπικούς του λόγους διότι φαίνεται ότι είναι στημένο το παιχνίδι», είπε ο Πάνος Καμμένος
THE LIFO TEAM