Γερμανία: Μαθητές σχολείου επιτέθηκαν σε συμμαθητές τους πρόσφυγες

Γερμανία: Μαθητές σχολείου επιτέθηκαν σε συμμαθητές τους πρόσφυγες Facebook Twitter
1

 Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία μετά την αναφορά επίθεσης την περασμένη εβδομάδα μιας ομάδας γερμανών σχολικής ηλικίας σε συμμαθητές τους πρόσφυγες τους οποίους τραυμάτισαν σοβαρά.

Σύμφωνα με τη γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Local, πρόκειται για μια σειρά «ακροδεξιών αναμετρήσεων» σε ένα σχολείο κοντά στη Λειψία, όπου τον τελευταίο μήνα έχουν ενταχθεί παιδιά προσφύγων για να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία,  η ομάδα αυτή γερμανών μαθητών ηλικίας 13-14 ετών επιτέθηκαν στους νεοαφιχθέντες συμμαθητές τους φτύνοντάς τους, σπρώχνοντας, πετώντας πέτρες και κλείνοντας τις πόρτες στο πρόσωπό τους.

Το νεότερο θύμα των επιθέσεων ήταν ένα κορίτσι 9 ετών που υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο χέρι της και ένας 14χρονος που χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη μετά την επίθεση.

"Οι αρχές εκπαίδευσης της Σαξονίας, η σχολική ηγεσία και η αστυνομία δεν θα μείνουν θεατές σε μια γενιά νεαρών εθνικιστών, τη συμπεριφορά των οποίων οι γονείς τους ανέχονται ή και ενθαρρύνουν», δήλωσαν οι αρχές του κρατιδίου, την ώρα που το σχολείο αναζητά πλέον τρόπους για να ενισχύσει την ασφάλεια των προσφύγων μαθητών.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από μια σειρά από διαμαρτυρίες  και συγκρούσεις που έλαβαν χώρα σε όλη τη Γερμανία κατά τους τελευταίους μήνες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
...Και τελικά, είτε κοιτάξουμε τη μία πλευρά, είτε την άλλη, το μόνο που θα δούμε είναι τραυματισμένες παιδικές ψυχές."Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος."