Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα παρέμβει για τα Εξάρχεια

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα παρέμβει για τα Εξάρχεια Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα, πρέπει να αντισταθούμε μαζικά σε αυτό, και φυσικά η κυβέρνηση θα παρέμβει», ανέφερε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξη της στον Σκάι, με αφορμή την επίθεση στα Εξάρχεια κατά του Βασίλη Οικονόμου.

Η κ. Γεροβασίλη σχολίασε και την ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματός της που ζητά  την κατάργηση της προσευχής, λέγοντας ότι «δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατάργηση της».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση λέγοντας ότι «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια προσφυγική κρίση», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα με τέτοια οικονομική κρίση ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς». «Το χρονικό όριο που είχε τεθεί ήταν η 15η Δεκεμβρίου. Άρα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», σημείωσε και επισήμανε ότι «πρέπει και η κάθε χώρα να αναλάβει και το δικό της βάρος. Να ανταποκριθούν όλοι στις ευθύνες τους.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ενισχυμένης ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής που η Κομισιόν ζητά να παρεμβαίνει εντός κρατών χωρίς να τα ρωτάει, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αντίκεινται στην Εθνική κυριαρχία της χώρας». Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα χρειαστεί να ασκηθεί βέτο στη σημερινή σύνοδο Κορυφής για το θέμα.  

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν τέτοιες μετρήσεις που να δείχνουν ότι έχουν μειωθεί οι ροές, ενώ τόνισε ότι « Αμυγδαλέζα δεν θα ξαναυπάρξει».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM