Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε ρατσιστικό μήνυμα της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων: Τους απεχθάνομαι, τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε ρατσιστικό μήνυμα της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων: Τους απεχθάνομαι, τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια Facebook Twitter
28

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης σε επιστολή που απέστειλε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, στην οποία δηλώνεται η αντίθεσή της με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος" είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Δράμας στη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής διάβασε το εξής απόσπασμα από την επιστολή της ΑΣΠΕ: "Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ' αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους".

"Οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε. Προσωπικά εγώ δηλώνω ότι τους απεχθάνομαι... Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια", τόνισε μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων:

Η ΑΣΠΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΤΟΥ «ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ»  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 205.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες, διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο Νομοσχέδιο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προτίθεται να επεκτείνει την ισχύουσα ήδη νομοθεσία και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια».

            Η συγ(Κυβέρνηση), μη μπορώντας να αντισταθεί, συμμορφώνεται στις επιταγές της ηθικά και πνευματικά παραπαίουσας Ευρώπης και με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει καθ’ ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας

            Σύμφωνα με τον ορισμό του νομομαθούς Ρωμαίου Μοδεστίνου , ο θεσμός του γάμου αποτελεί: «ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωση του βίου δια παντός, Θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».

 

            Με το νομοσχέδιο ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και μόνο ως δικαιοπρακτική ενέργεια που ρυθμίζει τις σχέσεις των μερών και αποϊεροποιείται πλήρως.

Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται  εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

            Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής  τους.

Καταδικάζει όμως το ολίσθημα του Υπουργείου γιατί επιχειρεί νομοθετικά να απαξιώσει και να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια  του ατόμου και να εκμηδενίσει τον υψηλό και θεοϊδρυτο θεσμό της οικογένειας, που στηρίζεται στο τρίπτυχο (άρρεν + θήλυ + παιδιά).

Με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται θεσμικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, φαλκιδεύεται η ανθρώπινη  αξιοπρέπεια και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρώπινου είδους και επιχειρείται  να μεταβληθεί ο εν τιμή δημιουργηθείς άνθρωπος σε βοσκηματώδη ύπαρξη.

Η ΑΣΠΕ καλεί όλους του Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους αρμοδίους Φορείς να μην ενδώσουν στην ψήφιση του επονείδιστου αυτού νομοσχεδίου.

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024
NEWSROOM
O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
ΑΣΠΕ"""Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους......πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους...... Καταδικάζει το ολίσθημα του Υπουργείου γιατί επιχειρεί νομοθετικά να απαξιώσει και να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση.."""Χρήστος Καραγιαννίδης""""Προσωπικά εγώ δηλώνω ότι τους απεχθάνομαι... Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια""""Εκαστος εξ ημων εχει την δυνατοτητα να τοποθετηθει, αφου πρωτα διαβασει προσεκτικα τα παραπανω αποσπασματα.Το πρωτο αφορα στην ανακοινωση μιας "παρεας",της "διοικησης"της ομοσπονδιας πολυτεκνων.Το δευτερο την δηλωση/σχολιασμο επ'αυτης ενος βουλευτου.Εαν αποφασισει οτι η ανακοινωση ειναι σωστη,οπως εχει καθε δικαιωμα,καλο θα ειναι να γνωριζει οτι εχει ταυτοχρονα και αυτοπροσδιορισθει.Πολιτικα,κοινωνικα, μορφωτικα και διανοητικα.Εντασσομενος σε εναν 'χωρο'και τροπο σκεψης με τον οποιο εγω τουλαχιστον, οποτε εχω μια τυχαια "χειραψια", προχωρω αμεσως σε πληρη απολυμανση των χεριων μου.Εαν ,παλι.κρινει οτι η δευτερη περιπτωση,το σχολιο του βουλευτη ειναι ορθο,καλο θα ειναι να σκεφθει οτι σε καθε κατασταση δεν υπαρχει μονον η ουσια,υπαρχει και ο "τυπος".Και οταν τοποθετειται καποιος σε ενα θεμα,ειδικα δε οταν εχει "ενα βουνο δικιο",καλο θα ειναι να τοποθετειται προσεκτικα ωστε να μην αποδυναμωνει ο"τυπος"του λογου την "ουσια" του θεματος.Την "λασπη",τον "βουρκο",τα αντιμετωπιζεις αποτελεσματικα μονον οταν προσεχεις οχι απλα να μην κυλιστεις κι εσυ μεσα σε αυτα,αλλα ουτε καν να "πιτσιλιστεις" απο τα -όποια-γουρουνια κυλιουνται μεσα τους.
θυμάμαι πιτσιρίκος στο συνοικιακό φούρνο να μοιράζουν δωρεάν ένα φρικτό περιοδικό που λεγόταν "Η Φωνή Των Πολυτέκνων". Ειλικρεινά τώρα, οι φάτσες και οι δηλώσεις (τύπου "επτά ακόμη φύλακες των συνόρων μας") μου έδιναν μια ξεκάθαρη απάντηση στο ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ να κάνω στη ζωή μου...
Πρωτίστως μια γενική απάντηση σε διάφορά σχόλια που διάβασα για το παραπάνω άρθρο : η ΑΣΠΕ δεν αντιπροσωπεύει τα πιστεύω, τα ιδεώδη και τον τρόπο ζωής όλων των πολυτέκνων στην Ελλάδα. Είναι μια ΜΚΟ η οποία, κακώς για εμένα, έχει αρκετά δικαιώματα. Είμαι πολύτεκνη μητέρα, πιστεύω στο Θεό, δεν διαφοροποιώ τους ανθρώπους με βάση τη θρησκεία, το χρώμα τους, την κοινωνική/οικονομική τους κατάσταση, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και αυτό διδάσκω και στα παιδιά μου. Ξέρετε οι πολύτεκνοι δεν είμαστε αμόρφωτοι, δεν τα έχουμε "τάτσι-μίτσι-κότσι" με τη θρησκεία, κάνουμε σεξ για να διασκεδάσουμε κι όχι μόνο για παιδιά, κάνουμε παιδιά γιατί μας αρέσει η μεγάλη οικογένεια κι όχι για να λύσουμε "εμείς" το οποιοδήποτε δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας κ.α. Επίσης, οι περισσότεροι δεν συμφωνούμε καθόλου με την ΑΣΠΕ και τις διαδικασίες που ακολουθεί(προσωπικά δεν είμαι πλέον μέλος). Δεν συμφωνούμε καθόλου που το κράτος μας υποχρεώνει να γίνουμε μέλη της, να πληρώνουμε συνδρομή και να αναγκαζόμαστε να τρέχουμε σε αυτή κάθε φορά που πρέπει να έχουμε κάποια συναλλαγή με το δημόσιο (θέλουμε κοινωνικό ρεύμα ? βεβαίωση πολυτεκνείας από την ΑΣΠΕ, πλήρωσε το αντίτιμο, θέλουμε το οικογενειακό επίδομα, βεβαίωση πολυτεκνείας από την ΑΣΠΕ, πλήρωσε το αντίτιμο κ.ο.κ.)Και όλα αυτά για να δηλώσουμε στο κράτος την ιδιότητα της πολυτεκνείας, η οποία διαφαίνεται από τα μητρώα των εκάστοτε ληξιαρχείων. Συμπέρασμα... η ΑΣΠΕ δεν είναι χρήσιμη πλέον και δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των πολύτεκνων οικογενειών στην Ελλάδα. Καιρός είναι λοιπόν να καταργηθεί ή, τουλάχιστον, να διακοπεί η σύνδεσή της με το ελληνικό κράτος. Να λειτουργεί μόνο ως ένας σύλλογος στον οποίο όποιος θέλει μπορεί να εγγραφεί, χωρίς να σε υποχρεώνουν. Επίσης, να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολυτέκνων, γιατί ακόμη και τα 5 κιλά ρύζι που πέρναμε (προσωπικά δεν πέρνω πια) μας κοστίζαν 5 ευρώ...δεν μας χάρισαν τίποτα ποτέ, μόνο προτεραιότητα στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας κι ίσως κάποιες (μετρημένες) θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, αν υπήρχαν θέσεις...
"Ξέρετε οι πολύτεκνοι δεν είμαστε αμόρφωτοι, δεν τα έχουμε "τάτσι-μίτσι-κότσι" με τη θρησκεία""Επίσης, οι περισσότεροι δεν συμφωνούμε καθόλου με την ΑΣΠΕ και τις διαδικασίες που ακολουθεί(προσωπικά δεν είμαι πλέον μέλος)."Επειδή εγώ συγκεκριμένα ήμουν που εκφράστηκα με την έκφραση "τάτσι-μίτσι-κότσι", να επισημάνω ότι η δήλωση μου δεν αφορούσε στο σύνολο των πολυτέκνων, αλλά στο ΑΣΠΕ και τους διάφορους συλλόγους και -πράγματι- στους πολύτεκνους που είναι πολύτεκνοι μόνο και μόνο επειδή ο …οικογενειακός προγραμματισμός είναι «αμαρτία».Όταν βλέπει πια κανείς συλλόγους πολυτέκνων και φιλανθρωπικά(!) σωματεία να φέρονται κατά των (δυνητικών) δικαιωμάτων ημών (lgbtq+), ίσως θα ήταν θεμιτό οι πολύτεκνοι να διαχωρίσουν την θέση τους, εφόσον επιθυμούν, από την ΑΣΠΕ. Και -κυρίως- αυτά που λέτε σε εμάς, να τα πείτε και σε αυτούς ΚΑΙ με την παρούσα συγκυρία. Αυτό θα ήταν εκτιμητέο.Και ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε για το grudge. Σε περίπτωση που αισθανθείτε εντούτοις αδικημένη διαβάστε τα σχόλια εδώ, θα χάσετε την όρεξή σας:http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=6152
Ε όχι και δεν σας χάρισαν τίποτα! Τόσα χρόνια μπαίνατε στα πανεπιστήμια με άλλα κριτήρια, διοριζόσασταν με προτεραιότητα σε βάρος άλλων που είχαν περισσότερα μόρια, μπαίνατε σε θέσεις με κριτήριο καθαρά το ότι έισασταν πολύτεκνοι, είχατε εκπτώσεις παντού, φοροαπαλλαγές, μειωμένη θητεία στο στρατό, να μη λέμε ότι θέλουμε!!!!Και αν τώρα λόγω κρίσης, σας έκοψαν κάποια προνόμια, - επαναλαμβάνω προνόμια - και όχι δικαιώματα όπως τα βαφτίζετε σε όλες τις ιστοσελίδες των πολυτέκνων, άρχισε να έρχεται στα ίσα της μια αντισυνταγματική αδικία που υπήρχε σε βάρος όλων των υπόλοιπων, που έδιναν εξετάσεις για τα πανεπιστήμια, ή πήγαιναν κανονικά στο στρετό, ή περίμεναν χρόνια για να διοριστούν. Το ότι είσαστε πολύτεκνοι δεν ήρθε τυχαία από το διάστημα, είναι καθαρά δική σας επιλογή. Κα ιαυτή την επιλογή σς, μέχρι τώρα την πληρώναμε όλοι οι υπόλοιποι. Δεν μας έφτανε που πληρώναμε τις δικές μας επιλογές, είχαμε να πληρώνουμε και τις δικές σας, στις οποίες δεν είχαμε καμία ανάμιξη!
Ενα κρατος προνειας βοηθα, υποτειθεται, boxer. Αν ξεκινησουμε με τα εγω δεν χρησιμοποιω πλοια, ας κοπει η ακτοπλοία, εγω δεν εχω παιδια, ας κοπουν τα σχολεια, εγω δεν κανω ακαποτο σεξ, ας κοπουν τα αντιρετρο, εγω δεν καπνιζω να κοπουν τα κονδυλια για τον lung cancer δεν παμε πουθενα. Οι πολυτεκνοι ουτε αγιοι ειναι ουτε σαταναδες και δεν μας φταινε σε τιποτα ολοι σαν κατηγορια. Αλλα οπως ειπα και πριν εφοσον αρκετοι δεν συμφωνουν με τους ανακοινωσεις-οχετους, θα μου αρερε να υπαρξει μια κοντρα ανακοινωση, ενας διαχωρισμος θεσης κατιτίς, τελοσπαντών δεν ξερω τι και αν θα μπορουσε να γινει κατι.
Δεν σας ενοχλούν οι πολύτεκνες οικογένειες εαν εσείς έχετε απωθημένα με το δημόσιο ή με το κράτος ή ... Οι θέσεις, αν γνωρίζετε φυσικά, που δίδονται είναι διαφοροποιημένες σε ποσοστό από τις γενικές θέσεις, μόνο κι εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτό σημαίνει πως δεν πέρνουν οι πολύτεκνοι ή τα τέκνα αυτών τις "δικές"σας θέσεις αλλά συγκεκριμένες θέσεις που έχουν δοθεί από τις εκάστοτε υπηρεσίες, ώπου αυτό είναι εφικτό. Όπως γίνεται και με τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια (αναπηρία π.χ.). Προσωπικά, αν και κοινωνικός επιστήμονας με μεταπτυχιακά δεν έχω διοριστεί ως πολύτεκνη στο δημόσιο, μάλιστα (άχρηστη πληροφορία, αλλά δεν πειράζει) για 20 ευρώ στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν έχουν πάρει τα παιδιά μου ούτε μέσω ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς και αναγκαστικά πληρώνα ιδιωτικό. Δεν αρκεί μόνο η ιδιότητα του "πολυτέκνου" για να πάρουμε τις θέσεις σας, όπως διατυμπανίζεις. Υπάρχουν κι άλλα κριτήρια, οικονομικά, ιατρικά κ.α. Για να έχω έκπτωση στο εισιτήριο του ΚΤΕΛ ή των ΜΜΕ πλήρωνα 20 ευρώ την κάρτα πολυτέκνου στην ΑΣΠΕ (για μια 6μελή οικογένεια 20χ6=80 ευρώ). Ευτυχώς, για εσένα. ΔΕΝ μου τη χάριζε το κράτος, την έκπτωση την πλήρωνα από την τσέπη μου.Το πολυτεκνικό επίδομα το πέρναμε μέχρι το 2012 (σημ. περ. 240 ευρώ το μήνα για 4 παιδιά, με πλαφόν, όπως ακριβώς υπολογίζεται και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης) όπου και κόπηκε για πολλές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα άνω των 9.000ευρώ σύν 1000ευρώ για κάθε παιδί. Να σημειώσω επιπλέον εδώ πως δεν λαμβάνουμε έκτοτε κανένα επίδομα τέκνου.Όσον αφορά το επίδομα τέκνου από τον ΟΑΕΔ, για να το δικαιωθούμε ως υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, υπήρχαν φυσικά οι ανάλογες κρατήσεις στον μηνιαίο μισθό μας. Μας κόπηκε ακριβώς επειδή είμασταν πλούσιοι, χρεώναμε το κράτος, κλέβαμε τις θέσεις, μπαίναμε από την πίσω πόρτα, είχαμε παντού εκπτώσεις... ΝΤΡΟΠΗ... τουλάχιστον πριν αρχίσετε να γράφετε ό,τι γράφετε ενημερωθείτε σωστά. Και στην τελική ΝΑΙ είναι προσωπική μου επιλογή να έχω όσα παιδιά ΘΕΛΩ ! Τα μεγαλώνω ΜΟΝΗ μου. ΔΕΝ έχω βοήθεια από το ελληνικό κράτος. ΔΕΝ εχω ζητήσει τη βοήθεια του ελληνικού κράτους. ΔΕΝ έχω ζητιανέψει. ΔΕΝ έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ τα παιδιά μου για να βρω μια καρέκλα στο δημόσιο. ΔΕΝ είμαστε φασιστόμουτρα. ΔΕΝ ...ΔΕΝ...ΔΕΝ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ λοιπόν να το κάνετε εσείς!
Aγαπητή sofiavel, μόνη σου είπες ότι κάνετε σεξ για να διασκεδάσετε και όχι μόνο για παιδιά, ή κάνετε παιδιά γιατί σας αρέσει η μεγάλη οικογένεια. Εμείς από που και ως που μπαίνουμε στο σενάριο? Δεν είναι δικές σας επιλογές αυτές? Μιλάς για το συμβαίνει ΤΩΡΑ, δεν λες όμως τίποτα για το τι γινόταν ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους η απάντηση μου είναι καθαρά απάντηση στα λόγια σου, που χρησιμοποίησες αόριστο: "δεν μας χάρισαν τίποτα". Φυσικά και σας χάρισαν! Τόσα χρόνια σας χάριζαν. Τώρα ίσως δεν σας χαρίζουν, αλλά μέχρι τώρα σας χάριζαν!Γιαυτό και εγώ αν πρόσεξες χρησιμοποιώ αόριστο ή παρατατικό. Μέχρι τώρα πληρώναμε, τώρα τα πράγματα ευτυχώς εξισώνονται. Το ότι εσύ δεν χρησιμοποίησες τα προνόμια που έχετε δεν με αφορά, εγώ βλέπω τι γινόταν γύρω μου τόσα χρόνια. Και δεν είμαι μόνο εγώ που το βλέπω.Επειδή λοιπόν το πας προσωπικά και μας λες τι συμβαίνει σε σένα και στην οικογένεια σου, θα σου πω τι συμβαίνει στη δική μου:Η γυναίκα μου με 15 χρόνια σε γυμνάσια απομονωμένων νησιών της άγονης γραμμής και με όλα τα εχέγγυα επιτέλους να διοριστεί σε ένα γυμνάσιο κοντά στο σπίτι μας, έχασε τη θέση από πρωτοδιοριζόμενο γιο πολυτέκνου. Εγώ όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ξεσκίστηκα στο διάβασμα και στα φροντιστήρια, με αφόρητο άγχος και έξοδα, ενώ τα παιδιά των πολυτέκνων - μαζί με τους Παλαιστίνιους και τους Κύπριους τότε - έμπαιναν χωρίς εξετάσεις. Δηλαδή επειδή ο μπαμπάς και η μαμά τους διασκέδαζαν το σεξ - όπως εσύ λες - εμείς οι υπόλοιποι αυτομάτως γινόμασταν πολίτες β' κατηγορίας. Στο στρατό όταν ήμασταν στο κέντρο και έρχονταν τα χαρτιά για το που θα πάμε, όλοι οι πολύτεκνοι κατέληγαν δίπλα στα σπίτια τους και μεις πηγαίναμε στον Έβρο και στη Λήμνο. Και γω με ένα παιδί πλήρωνα μεγαλύτερο φόρο από έναν πολύτεκνο για τις ίδιες κρατικές παροχές. Επιλογή μου να έχω ένα παιδί και αυτό πλήρωνα. Γιατί όμως να πληρώνω φόρους για επιδόματα για τα δικά σας παιδιά που τα κάνατε επειδή διασκεδάζετε το σεξ? (δικά σου λόγια είναι αυτά).Για αυτό άσε τις ντροπές κατά μέρος και κράτα τις για τους πολύτεκνους που έκαναν το κέφι τους και μεγάλωσαν τις οικογένειες τους οικειοθελώς. Ο θυμός του κόσμου εναντίον των πολυτέκνων δεν είναι τυχαίος. Είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης αδικίας σε βάρος του συνόλου που έπρεπε να πληρώνει για να έχουν παραπάνω προνόμια κάποιοι που έκαναν κέφι να κάνουν σεξ και να μεγαλώνουν τις οικογένειες τους οικιοθελώς.
Παντως, για να ειμεθα δικαιοι τις παλιες καλες εποχες που υπηρχαν δουλειες η αντιστοιχια 5 παιδια να εργαζονται και να πληρωνουν εισφορες vs συνταξεις των δυο τους γονιων ηταν για το κρατος ενα πολυ καλυτερο ντιλ απο 1 παιδι να πληρωνει εισφορες vs συνταξεις 2 γονιων. ο κοσμος εχει θυμό εναντι των πολυτεκνων? Γουαο, never heard.
Επιδόματα, προτεραιότητα σε διορισμούς, ρουσφέτια, προνόμια, κάρτες ελευθέρας, δωρεάν παροχές, όλα αυτά πληρωμένα από όλους μας. Επειδή ο κύριος πολύτεκνος θέλει να [κάνει παιδιά]
Να μην πληρώνουμε κι εμείς τα επιδόματα των φασιστοειδών πολύτεκνων. Είναι ανήκουστο να προσπαθούν να ακυρώσουν τα δικαιώματα άλλων ανθρώπων.
Τι δουλεια εχουν τωρα αυτοι και επεμβαινουν με ΑΥΤΟΝ τον τροπο?Σιγα σιγα ολοι θα καταλαβουν οτι το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ που λεγεται ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια εχει απλωθει σε ολοκληρο το "σωμα" της ελληνικης κοινωνιας και κραταει τη χωρα στο μεσαιωνα.Θελουν ευρωπη (για να "τρωνε" σε ευρω) και κατα τα αλλα εχουμε θεοκρατια "αριστερου" τυπουΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ δε θελω να πληρωνω αλλους μισθους παπαδων
Σωστό, έτσι είναι. Χαίρομαι που έχεις την σωστή αντίληψη για τους πολύτεκνους, άντε γιατί τα υπόλοιπα σχόλια που διάβασα, τους είχαν για πολύ πεταμένους. Είμαι και εγώ της άποψης (από προσωπική πείρα) ότι τα παιδιά των πολυτέκνων έχουν άριστο χαρακτήρα σε ποσοστό τουλάχιστον 95%, ενώ των υπόλοιπων οικογενειών βαριά 60%.
ναι θυμαμαι καποια συγκεκριμενα παιδια πολυτεκνου παπα! Πως τα λεγαν, πως τα λεγαν....Ξηροι!Αν μαθω οτι ειναι και gay τοτε κλεισαμε!(αστειευομαι φυσικα)
Διάβασα ολόκληρη την ανακοίνωση της ΑΣΠΕ και όχι μόνο το συγκεκριμένο απόσπασμα. Εδώ για όσους ενδιαφέρονται: http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3117&Itemid=2[..]Φτάνει πια με την υποκρισία σ' αυτήν την κοινωνία.
Λογικό, τάτσι-μίτσι-κότσι με την εκκλησία είναι -φαντάζομαι- η πλειοψηφία των συλλόγων πολυτέκνων (..."ο θεός δίνει").Την επόμενη φορά που θα μού ζητήσουν να συμβάλω σε έρανο υπέρ πολυτέκνων θα ξέρω τι θα κάνω, πάντως.
Μαγκιά του, αναρωτιέμαι αν θα το κρατήσει ή θα τρέχει να τα μαζεύει μετά από λίγο. Οψόμεθα.Οι πολύτεκνοι είναι μια ομάδα ανθρώπων που στην Ελλάδα έχει περίπου αγιοποιηθεί - κάτι ο φόβος μας για την υπογεννητικότητα, κάτι η αποθέωση της αγίας ελληνικής οικογένειας.Εξηγούμαι: Δεν εννοώ φυσικά ότι έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους που κάνουν πολλά παιδιά. Είναι δικαίωμά τους και επίσης μαγκιά τους, αρκεί να το κάνουν για τους σωστούς λόγους: Επειδή αγαπούν πολύ τα παιδιά και (πολύ σημαντικό) επειδή κρίνουν ότι μπορούν να τα στηρίξουν και να τα αναθρέψουν. Αν ισχύουν τα παραπάνω, όλα τέλεια.Έχω πρόβλημα με αυτούς που παρουσιάζουν την ιδιότητα του πολύτεκνου ως λειτούργημα, και κυρίως με αυτούς που το κάνουν επειδή απλώς πιστεύουν ότι "έτσι θέλει ο Θεός", ότι η αντισύλληψη είναι αμαρτία, ότι ο φυσικός χώρος της γυναίκας είναι στο σπίτι με 10 παιδιά και τα επιδόματα να πέφτουν. Με αυτούς που προβάλλουν τον ερχομό 5, 8, 10 παιδιών ως κάτι που αποφασίστηκε άνωθεν και για το οποίο φέρει ευθύνη μόνο ο Θεός και το κράτος.Σε αυτούς που δεν αγαπούν απλώς τα παιδιά, αλλά έχουν κολλήσει σε νοοτροπίες του 1800.Όσοι διάβασαν το φρικτό κείμενο που παρατίθεται εδώ, σε ποια από τις δύο κατηγορίας πιστεύουν ότι ανήκουν οι συντάκτες του;