H πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές

H πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές Facebook Twitter
3

Μία νέα δημοσκόπηση, η πρώτη μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου αποτυπώνει το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με αυτή η κυβέρνηση εμφανίζει εικόνα κόπωσης και φθοράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ισχνό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, με την αντιπολίτευση ωστόσο να μην μπορεί να καρπωθεί πολιτικά τη φθορά

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research, η οποία, το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και φθοράς. Πιο αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ, με ένα ποσοστό άνω του 40% των ερωτηθέντων να κρατά αποστάσεις από τα δύο κόμματα. Το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο.

Σε ότι αφορά τα κόμματα που θα έμπαιναν στη Βουλή, αυτά δεν θα ξεπερνούσαν τα πέντε. Η Χρυσή Αυγή κινείται στο 5,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 4,5% και το ΚΚΕ στο 4,4%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά σε ποσοστά άνω του 65% όλες τις κορυφαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και σήμερα. Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, αυτή κρίνεται αρνητικά σε ποσοστό 71,4%.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια