ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανελέητα τους τζιχαντιστές στη Ράκα

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανελέητα τους τζιχαντιστές στη Ράκα Facebook Twitter
1

Ο ρωσικός στρατός παίρνει σήμερα τη σκυτάλη από τους Γάλλους και πλήττει μαζικά τη Ράκα με πυραύλους Κρουζ,όπως μεταδίδουν εδώ και λίγη ώρα το RT, η Le Monde και ο Ιndependent.

Οι πύραυλοι εκτοξεύονται από τα πολεμικά πλοία καθώς και βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου και μεταδίδει το Sputnik.

Η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα σημαντικό αριθμό επιδρομών στη Συρία και γνωστοποίησε στην Ουάσινγκτον πριν από τις επιθέσεις ότι θα χρησιμοποιήσει πυραύλους κρουζ που εκτοξεύονται από πλοία καθώς και βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.


Η Μόσχα ενημέρωσε τις ΗΠΑ πριν από τις επιδρομές βάσει μιας συμφωνίας με την Ουάσινγκτον που αφορά πρωτόκολλα αεροπορικής ασφάλειας, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως τουλάχιστον μερικές από τις επιθέσεις είχαν στόχο τη Ράκα, που αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανελέητα τους τζιχαντιστές στη Ράκα Facebook Twitter


Ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε δηλώσεις υπό τον όρο ότι δεν θα κατανομασθεί, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν συντονίζονται με τη Ρωσία και πως οι ρωσικές επιδρομές δεν έκαναν τις ΗΠΑ να ματαιώσουν οποιεσδήποτε από τις δραστηριότητες του συνασπισμού τους.
Στη Μόσχα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία όχι μόνο θα συνεχισθούν, αλλά και θα ενισχυθουν.


"Η στρατιωτική αεροπορική επιχείρησή μας στη Συρία δεν θα πρέπει απλώς να συνεχισθεί, θα πρέπει να ενταθεί ώστε οι εγκληματίες να καταλάβουν πως η εκδίκηση είναι αναπόφευκτη", δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνεδρίασης με θέμα τα συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του ρωσικού επιβατικού Airbus A321 στις 31Οκτωβρίου στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά. Η Ρωσία παραδέχθηκε σήμερα επισήμως για πρώτη φορά πως η συντριβή αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή στους 224 επιβαίνοντες, ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δημοσίευσαν ακτιβιστές και φέρεται να δείχνει πύραυλο να περνά πάνω από την πόλη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ