Δέκα γαλλικά αεροσκάφη έριξαν σήμερα 20 βόμβες στη Ράκα της ανατολικής Συρίας

Δέκα γαλλικά αεροσκάφη έριξαν σήμερα 20 βόμβες στη Ράκα της ανατολικής Συρίας Facebook Twitter
3

Γ

αλλικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν απόψε με 20 βόμβες το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε την Κυριακή από το υπουργείο Άμυνας.


"Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών" ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο.


Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα μαχητικά αεροσκάφη και είναι η πρώτη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής. Σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο τα μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάσεις στην Ιορδανία και τα Αραβικά Εμιράτα ενώ στο συντονισμό συνέβαλαν και Αμερικανοί.

Πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως οι επιχειρήσεις έχουν πλήξει δεκάδες στόχους και πως θα κλιμακωθούν εντός των επόμενων ωρών. Πληροφορίες από ακτιβιστές στη Συρία που μεταδίδει η Daily Mail, αναφέρουν πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες απώλειες αμάχων και πως το ρεύμα στην πόλη έχει διακοπεί.

Δέκα γαλλικά αεροσκάφη έριξαν σήμερα 20 βόμβες στη Ράκα της ανατολικής Συρίας Facebook Twitter

Βίντεο από τα μαχητικά αεροσκάφη που απογειώνονται από την UAE βάση:

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM