23 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

23 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά και επτά γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, κατά πάσα πιθανότητα ρωσικών, κατά προπυργίου των αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, αφού πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οι επιδρομές έπληξαν το κέντρο της πόλης Ντούμα, ανατολικά της Δαμασκού, όπου βρίσκονται οι λαϊκές αγορές, σκοτώνοντας 23 αμάχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία θεωρεί ότι το πιθανότερο είναι ότι πραγματοποιήθηκαν από τη ρωσική αεροπορία.
Η Ντούμα βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Γούτα και βομβαρδίζεται συστηματικά από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις. Από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις βάλλουν από εκεί κατά της Δαμασκού.

Σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίσθηκαν στην πόλη της Ντούμα στις 30 Οκτωβρίου από τις ρουκέτες που εκτόξευσε η αεροπορία του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

23 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter


Στη βόρεια Συρία, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 37 Ασσύριους, 27 γυναίκες και δέκα άνδρες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν απαχθεί από τις 23 Φεβρουαρίου κατά την κατάληψη ασσυριακών χωριών στις όχθες του ποταμού Χαμπούρ, στην επαρχία Χασακέ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι 37 ανήκουν σε ένα πλήθος 200 ανθρώπων που είχε απαχθεί τον Φεβρουάριο. Τον Αύγουστο, το Ισλαμικό Κράτος είχε απελευθερώσει 22 άτομα.


Σύμφωνα με το Ασσυριακό Παρατηρτήριο, η απελευθέρωσή τους είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και των προσπαθειών της ανατολικής ασσυριακής εκκλησίας του Χασακέ. Ομως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, "τεράστια χρηματικά ποσά καταβλήθηκαν για την απελευθέρωση των 37, έπειτα από μεσολαβητικές προσπάθειες αρχηγών αραβικών συριακών και ιρακινών φυλών".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Οι στενότεροι συνεργάτες του Τραμπ εκτιμούν πως ο πόλεμος με το Ιράν θα διαρκέσει έως το 2029

Οι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιούνται ενώ ο Τραμπ δηλώνει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αμέσως» μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, «επειδή δεν μπορούν να αντέξουν άλλο»
THE LIFO TEAM
ANTHROPIC ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ

Διεθνή / Η Anthropic λέει ότι μπλόκαρε πιθανές προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων με το Claude

Η εταιρεία διέκοψε αρκετές χρήσεις των μοντέλων της από επιστήμονες, καθώς έκρινε ότι η έρευνά τους θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ζητούν από χώρες του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να διώκει πρόσωπα για τα σοβαρότερα διεθνή εγκλήματα, μεταξύ των οποίων η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
THE LIFO TEAM