Μάθημα "Φορολογικής Συνείδησης" από του χρόνου στα σχολεία

Μάθημα "Φορολογικής Συνείδησης" από του χρόνου στα σχολεία Facebook Twitter
12

Την εισαγωγή μαθήματος Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2016 ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο μάθημα προετοιμάζεται από κοινού με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ως «επένδυση» ώστε να πεισθεί – όπως είπε- η κοινωνία ότι «για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους»

«Θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο εναντίον της φοροδιαφυγής ή να καθόμαστε να βλέπουμε τα τραίνα να περνούν από μπροστά μας. Ο αγώνας ενάντια στη φοροδιαφυγή είναι η αιχμή του δόρατος για την κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να πετύχει δύο στόχους: Πρώτον, να δείξει την πολιτική της βούληση για σύγκρουση, κάτι που δεν το είχαμε δει ως τώρα και δεύτερον, να φέρει έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο», δήλωσε σχολιάζονταε ειδικότερα το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM