Η Βίκυ Σταμάτη προσέφυγε στο ΣτΕ για «πάγωμα» της καταβολής εγγύησης

Η Βίκυ Σταμάτη προσέφυγε στο ΣτΕ για «πάγωμα» της καταβολής εγγύησης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
2

Να διατηρηθεί το καθεστώς αναστολής καταβολής των εγγυήσεων που εφαρμόστηκε λόγω των capital controls το τελευταίο τρίμηνο, ζητά από το ΣτΕ μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Παγορόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη.

 

Η κα Σταμάτη αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που «πάγωνε» την καταβολή εγγυήσεων, καθώς δε μπορούσε να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας.

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης,ζητά τώρα, εντός πέντε ημερών, από τη λήξη ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης, να καταβληθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα ποσά της εγγυοδοσίας που έχουν επιβληθεί σε όσους αποφυλακίστηκαν αυτό το διάστημα. Η εγγύηση της κας Σταμάτη ήταν 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Στις αιτήσεις που κατέθεσε στο ΣτΕ, ο συνήγορος της κ. Σταμάτη, υποστηρίζει πως η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης περί μη παράσταση ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης είναι αυθαίρετη και άνευ αντικρίσματος, από τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ τα capital controls που δυσχεραίνουν τη συγκέντρωση και την καταβολή χρηματικών ποσών.

Παράλληλα, ο συνήγορος της κ. Σταμάτη ζήτησε επίσης την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM