Nέο μέτωπο εναντίον της Volkswagen - Ισπανικό δικαστήριο άρχισε έρευνα για απάτη

Nέο μέτωπο εναντίον της Volkswagen - Ισπανικό δικαστήριο άρχισε έρευνα για απάτη Facebook Twitter
0

Την ώρα που ήδη οι δικαστικές έρευνες σε βάρος της Volkswagen διεξάγονται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα πως αρχίζει έρευνα σε βάρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ισπανική δικαιοσύνη η οποία αναμένεται να αρχίσει την έρευνα είναι η τελευταία στη μακρά λίστα στα ανοιχτά νομικά  μέτωπα που ανοίγουν σχετικά με το σκάνδαλο της παραποίησης των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της.


Δικαστής του ισπανικού Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), το οποίο ειδικεύεται σε μεγάλες οικονομικές υποθέσεις, δέχθηκε να αναλάβει την έρευνα αυτή που αφορά ενδεχόμενα εγκλήματα απάτης, προσβολής περιβάλλοντος και παραβίασης των προδιαγραφών προστασίας των καταναλωτών, ανακοίνωσε το δικαστήριο.


Ο δικαστής ζήτησε από την Volkswagen να του διαβιβάσει "το σύνολο των επίσημων ανακοινώσεων γι' αυτή την υπόθεση", τον κατάλογο των οχημάτων τα οποία αφορά, το οργανόγραμμα της Volkswagen στην Ισπανία και όλες τις πληροφορίες για το λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις των ρύπων και για την εγκατάστασή του στην Ισπανία.


Προσφυγές έχουν επίσης κατατεθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ. Η Volkswagen οφείλει τώρα να διαχειριστεί την ανάκληση 8,5 εκατ. οχημάτων στην Ευρώπη και 480.000 στις ΗΠΑ, ένα δύσκολο εγχείρημα που θα της στοιχίσει δισεκατομμύρια ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΔΑΝΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν χαιρέτισε τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία, διαβεβαιώνοντας πως θα είναι «καλή για το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
RYANAIR

Διεθνή / Ο CEO της Ryanair ζήτησε «συγγνώμη» που συνέκρινε ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες με «βιαστές»

«Συνειδητοποίησα ότι η λέξη που χρησιμοποίησα με τόση άνεση προκάλεσε αναστάτωση και προσέβαλε πολλούς ανθρώπους, ιδίως τα θύματα και τις επιζήσασες», δήλωσε ο Μάικλ Ο'Λίρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / O Τραμπ αναζητά λύσεις για να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων έχει στόχο να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει σε μια διαφορετική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΘΕΟΥΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Διεθνή / Θέουτα: Ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά μεταναστών από τις παραλίες

Οι περισσότεροι από τους 72.000 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα από το Μαρόκο τον Ιούλιο έχουν επιστρέψει, ωστόσο εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
THE LIFO TEAM