Το Ισραήλ δώρισε στην Ελλάδα 1,5 τόνο φάρμακα για τους πρόσφυγες

Το Ισραήλ δώρισε στην Ελλάδα 1,5 τόνο φάρμακα για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Το ισραηλινό κράτος δώρισε χθες στην Ελλάδα 1,5 τόνο φάρμακα για την περίθαλψη των προσφύγων που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές.

Τα φάρμακα στάλθηκαν αεροπορικώς και παραδόθηκαν στο Κέντρο Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη, από όπου το υπουργείο Υγείας θα τα διανείμει στη συνέχεια στο κέντρο της Αθήνας και στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Λέρος, Κως, Ρόδος) που αντιμετωπίζουν μεγάλη εισροή προσφύγων.

Πέρα από την επίσημη κρατική βοήθεια, αποστολές ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων, όπως το IsraAID, βρίσκονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες. Συνεργάζονται με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνής Οργάνωση Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Ελλάδα / Ρουβίκωνας: Επίθεση με βαριοπούλες σε εργοστάσιο της «Βιολάντα» στη Λάρισα

Αφορμή για την επίθεση, πέρα από την αποφυλάκιση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου, αποτέλεσε η καταγγελία για απολύσεις εργαζομένων που κατέθεσαν σχετικά με τη διαρροή αερίου στο εργοστάσιο των Τρικάλων
THE LIFO TEAM