Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα Facebook Twitter
2

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν περίπου 50% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών IDC, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).


Η έκθεση της εταιρείας για την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής αναφέρει ότι, εξαιτίας και των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) στη χώρα μας, οι πωλήσεις στην Ελλάδα "έπεσαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα".
Πάντως, σύμφωνα με την IDC, η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς συνολικά οι πωλήσεις PCs στην ευρύτερη περιοχή Ευρώπης-Μ.Ανατολής - Αφρικής εμφάνισαν πτώση 23% στο τρίτο τρίμηνο φέτος σε σχέση με πέρυσι.


Η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και από την πολιτική αστάθεια στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, το πρόγραμμα δωρεάν αναβάθμισης του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10 της Microsoft δεν επέτρεψε την τόνωση της ζήτησης για νέους υπολογιστές.


Όσον αφορά την Ευρώπη, στη Γαλλία οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 21,2%, στη Γερμανία κατά 23,3% και στη Βρετανία κατά 11,1%. Συνολικά, οι πωλήσεις επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 23,3%, ενώ των φορητών κατά 22,8%.


Πρώτη από πλευράς πωλήσεων Η/Υ ήταν η αμερικανική HP με μερίδιο 23,7%, αλλά με μείωση πωλήσεων κατά 17,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Τη δεύτερη θέση της αγοράς κατέλαβε η κινεζική Lenovo με μερίδιο αγοράς 20,1% και μείωση πωλήσεων 20,1%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Dell, Acer και Asus.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHEVRON HELLENIQ ENERGY ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Οικονομία / Chevron: Κοινό αίτημα με τη Helleniq Energy για επέκταση και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

«Συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM