Στη Βουλγαρία τα παιδιά ανταλλάσσουν ψείρες για να γλυτώσουν το σχολείο

Στη Βουλγαρία τα παιδιά ανταλλάσσουν ψείρες για να γλυτώσουν το σχολείο Facebook Twitter
2

Σε μπίζνα έχουν ανάγει τα παιδιά στη Βουλγαρία την επιθυμία τους να γλιτώσουν σχολείο, φτάνοντας πλέον στο σημείο να πωλούν και να αγοράζουν μεταξύ τους ψείρες, με σκοπό να "κολλήσουν" και οι γονείς να τα κρατήσουν σπίτι μέχρι να "γιατρευθούν".

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε επιδημία ψειρών στα μαθητικά κεφάλια της πόλης Μπουργκάς, κάτι που θορύβησε τόσο τους γονείς όσο και τους γιατρούς που άρχισαν να το ψάχνουν πιο εις βάθος προκειμένου να διαπιστώσουν τι φταίει.

Έτσι αποφάσισαν να διεξάγουν έρευνα, καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως γίνεται να εφαρμόζουν αντιψειρικές θεραπείες στα παιδιά κι αυτά να επιστρέφουν σπίτι με ψείρες την αμέσως επόμενη μέρα. Το φαινόμενο μάλιστα ήταν τόσο έντονο, που αρχικά σκέφτηκαν πως τα παιδικά κεφάλια βάλλονται από ένα νέος είδος υπερ-ψείρας, που είναι εξαιρετικά ανθεκτική.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση αστυνομικών, που έκαναν ερωτήσεις στους μαθητές, αποκαλύφθηκε πως τα παιδιά "μόλυναν" εκουσίως το ένα το άλλο, αγοράζοντας ψείρες από εκείνους που είχαν στο κεφάλι τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, οι έχοντες ψείρες χρέωναν την "υπηρεσία" μέχρι και 5 ευρώ την ψείρα, τάζοντας έως και τρεις μέρες αποχή από το σχολείο.

Το σχέδιο των παιδιών έχει πονοκεφαλιάσει τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, καθώς μέχρι να ανακαλύψουν τι συμβαίνει, τα μολυσμένα κεφάλια έχουν πολλαπλασιαστεί ήδη πάρα πολύ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ΕΕ απέσυρε τη στήριξή της από συνέδριο για την παραπληροφόρηση έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ

Το #Disinfo2026 πραγματοποιείται στο Βίλνιους και συγκεντρώνει εκατοντάδες ερευνητές, δημοσιογράφους, ειδικούς της τεχνολογίας και στελέχη κυβερνήσεων που ασχολούνται με την παραπληροφόρηση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου - Διεξάγουμε εποικοδομητικές συζητήσεις, λέει ο Τραμπ

«Η πυρηνική βιομηχανία είναι η κινητήρια δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας», σημείωσε ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας - Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία επίθεση στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΗΠΑ ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ

Διεθνή / Βανς για τις αποκαλύψεις περί Γκίλφοϊλ: «Προφανώς δεν μου αρέσει αυτό»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Γκίλφοϊλ ζητούσε χρήματα από δωρητή του Τραμπ, ενώ εκείνος επιδίωκε τη βοήθειά της για να έρθει σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια