Η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίζεται χάρις στα capital controls

Η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίζεται χάρις στα capital controls Facebook Twitter
5

Αποφυλακίζεται τελικά η Βίκυ Σταμάτη χωρίς να χρειαστεί να βρει τις 50.000 ευρώ που ορίστηκαν ως εγγύηση.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα capital controls, καθώς όπως αναφέρει το capital.gr, ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος κάνοντας χρήση το πρωί την Kοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, πήρε πριν από λίγο στα χέρια του το αποφυλακιστήριο της Βίκυς Σταμάτη , κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

 

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους.

Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5 /11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ. Ήδη πάντως με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της θα βγει κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαϊτειο.

Ο κ.Παγορόπουλος, γράφει το capital, έκανε επίκληση το ΦΕΚ υπ αριθμόν 2110/20 Σεπτεμβρίου 2015 το οποίο βασίζεται στην 49214/21/7/15 Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναστέλλει , μεταξύ άλλων, την καταβολή εγγυήσεων από κατηγορουμένους για να αφεθούν ελεύθεροι, λόγω της επιβολής των capital controls.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Υπέρ της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ η Λούκα Κατσέλη: «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανάγκη μίας συνεργασίας»

«Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις και διαχειριζόμαστε τις κρίσεις όταν ξεσπάνε. Γιατί να μην προετοιμαστεί αυτή η προσέγγιση νωρίς;», σχολίασε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΝΔ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ, στο 14,2% η ΕΛ.Α.Σ. - Πώς αξιολογούν οι πολίτες την υπόθεση Γιωτόπουλου

και το 51% των πολιτών δηλώνει αντίθετο με την αποφυλάκιση του Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέες απώλειες
THE LIFO TEAM
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΣΤΙΓΜΑ ΤΑΜΠΟΥ

Πολιτική / Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές

Υποστήριξε, στο πλαίσιο του The Upfront Initiative, ότι «η ψυχική υγεία δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως ατομική υπόθεση, αλλά ως ζήτημα δημόσιας υγείας και δημόσιας πολιτικής»
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Το έχω ξαναπεί: Η Ελλάδα είναι η μοναδική Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους. Μην σας παραξενεύει τίποτα πλέον. Το χρήμα κυβερνούσε, κυβερνάει, και θα κυβερνάει πάντα. Αλίμονο στους μη έχοντες.