H Greenpeace θέλει να αγοράσει εργοστάσια για να τα κλείσει

H Greenpeace θέλει να αγοράσει εργοστάσια για να τα κλείσει Facebook Twitter
1

Την αγορά τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, ιδιοκτησία της κρατικής σουηδικής εταιρεία Vattenfall και των αντίστοιχων ανθρακωρυχείων τους στην ανατολική Γερμανία εξετάζει η οργάνωση Greenpeace.


Όπως επεσήμανε η Ανίκα Γιάκομπσον, διευθύντρια της Greenpeace Σουηδίας, η Vattenfall και η σουηδική κυβέρνηση «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες για τις εκπομπές τους έξω από τα σύνορα της Σουηδίας. Αν δεν το κάνουν, πρέπει να αναλάβουμε δράση». Η Greenpeace δήλωσε ότι θέλει να κλείσει σταδιακά τους σταθμούς.


Προκειμένου να καταφέρει την αγορά της συγκεκριμένης επιχείρησης, η οποία εκτιμάται μεταξύ 2,2 και 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οργάνωση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει άλλους πιθανούς αγοραστές, διότι όπως επισημαίνει, αν τα εργοστάσια αγοραστούν από άλλους, θα ανοίξουν νέα ορυχεία λιγνίτη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος.


Σε κάθε περίπτωση όμως, ζητά και την αρωγή όλων όσοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχουμε τον στόχο μας και τους διερευνούμε όλους» είπε η Ανίκα Γιάκομπσον στους δημιοσιογράφους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM