ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

H Greenpeace θέλει να αγοράσει εργοστάσια για να τα κλείσει

H Greenpeace θέλει να αγοράσει εργοστάσια για να τα κλείσει Facebook Twitter
1

Την αγορά τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, ιδιοκτησία της κρατικής σουηδικής εταιρεία Vattenfall και των αντίστοιχων ανθρακωρυχείων τους στην ανατολική Γερμανία εξετάζει η οργάνωση Greenpeace.


Όπως επεσήμανε η Ανίκα Γιάκομπσον, διευθύντρια της Greenpeace Σουηδίας, η Vattenfall και η σουηδική κυβέρνηση «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες για τις εκπομπές τους έξω από τα σύνορα της Σουηδίας. Αν δεν το κάνουν, πρέπει να αναλάβουμε δράση». Η Greenpeace δήλωσε ότι θέλει να κλείσει σταδιακά τους σταθμούς.


Προκειμένου να καταφέρει την αγορά της συγκεκριμένης επιχείρησης, η οποία εκτιμάται μεταξύ 2,2 και 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οργάνωση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει άλλους πιθανούς αγοραστές, διότι όπως επισημαίνει, αν τα εργοστάσια αγοραστούν από άλλους, θα ανοίξουν νέα ορυχεία λιγνίτη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος.


Σε κάθε περίπτωση όμως, ζητά και την αρωγή όλων όσοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχουμε τον στόχο μας και τους διερευνούμε όλους» είπε η Ανίκα Γιάκομπσον στους δημιοσιογράφους.

1

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Άντριου: «Νιώθει πιο απομονωμένος από ποτέ» μετά τον αποκλεισμό του από τη βασιλική οικογένεια

Δημοσίευμα βρετανικού μέσου αναφέρει πως ο Άντριου «βιώνει τη μεγαλύτερη απομόνωση της ζωής του» μετά την αποκάλυψη των σχέσεών του με τον καταδικασμένο, για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Διεθνή / Δυτική Όχθη: Έποικοι εκτρέπουν νερό Παλαιστινίων αγροτών και μετατρέπουν αρχαία δεξαμενή σε τουριστικό αξιοθέατο

Άρθρο της Haaretz αποκαλύπτει πως Ισραηλινοί έποικοι μετέτρεψαν αρχαία δεξαμενή σε αυτοσχέδιο τουριστικό προορισμό που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο
THE LIFO TEAM