ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Τραμπ δήλωσε πως αν κερδίσει θα διώξει όλους τους Σύρους πρόσφυγες

Ο Τραμπ δήλωσε πως αν κερδίσει θα διώξει όλους τους Σύρους πρόσφυγες Facebook Twitter
5

"Αν κερδίσω θα πάνε πίσω" προειδοποίησε μιλώντας για τους Σύρους πρόσφυγες ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χθες σε συγκέντρωση στο Κιν, του Νιου Χάμσαϊρ.

Ο Τραμπ ανέφερε μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο γυμνάσιο του Κιν: "Ακούω ότι θέλουμε να δεχθούμε 200.000 Σύρους. Και μπορεί να είναι  ακούστε, μπορεί να είναι Isis", είπε αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.


Περιγράφοντάς τους ως έναν "στρατό 200.000 ανδρών", πρόσθεσε: "Αν κερδίσω, αν κερδίσω θα πάνε πίσω". Επιπλέον δήλωσε προβληματισμένος από το γεγονός πως πολλοί από αυτούς είναι νέοι και πως θα έπρεπε να μείνουν πίσω να πολεμήσουν.


Ωστόσο νωρίτερα αυτόν το μήνα είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ: "Το μισώ αυτό σαν ιδέα, αλλά σε μια ανθρωπιστική βάση, με όλο αυτό που συμβαίνει, πρέπει να το κάνεις".


Ο Τραμπ είχε τότε επιρρίψει την ευθύνη για την κρίση αυτή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και είχε προσθέσει: "Είναι σαν να ζεις στην κόλαση στη Συρία. Αυτοί ζουν στην κόλαση".


Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές πρόσθεσε εξάλλου χθες κατά την ομιλία του στο Κιν ότι αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μείωσε τα επίπεδα των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, οι δυνάμεις των ανταρτών τους έχουν κατατροπώσει όλους.


Ο ίδιος υπενθύμισε εξάλλου ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στον πόλεμο στο Ιράκ από τότε που άρχισε.

5

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΧΕΛΩΝΑ

Διεθνή / Ρεκόρ Γκίνες: Η 194χρονη χελώνα Τζόναθαν είναι το γηραιότερο χερσαίο ζώο στον κόσμο

Η ιστορία του Τζόναθαν που περιπλανιόταν στη Γη πριν καν τραβηχτεί η πρώτη φωτογραφία το 1838, πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική κλήση το 1876 - ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Πύργου του Άιφελ το 1889.
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Σε εξέλιξη επαναληπτικές εκλογές που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό

Πολλοί βουλευτές των Εργατικών θεωρούν ότι ο Άντι Μπέρναμ αποτελεί την καλύτερη ελπίδα του κόμματος για ανάκαμψη μετά τις καταστροφικές τοπικές εκλογές του Μαΐου
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Δήμαρχος πήρε άδεια μητρότητας και έγινε πρωτοσέλιδο - «Δεν περίμενα τόση αντιπαράθεση»

Όπως τόνισε η δήμαρχος, Σόκο Καβάτα, «η Ιαπωνία πρέπει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν αυτή την άδεια ως κάτι φυσιολογικό»
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Δεν είναι λίγο ειρωνικό αυτό; Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του Άσαντ, ο οποίος έχει τη στήριξη της Ρωσίας, και είναι και οι τζιχαντιστές φυσικά που στηρίζονται από τις πλούσιες αραβικές χώρες του Κόλπου. Έχουν και οι ΗΠΑ κάποιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη Συρία.
Πότε θα βγει νόμος που να απαγορεύει τις δημόσιες ομιλίες από τόσο αμόρφωτους ανθρώπους, οι οποίοι καταφέρνουν και ασκούν επιρροή? Καλή η δημοκρατία δε λέω αλλά έλεος με τον κάθε απαίδευτο που λέει ό,τι μ....α σκέφτεται..
"Επιπλέον δήλωσε προβληματισμένος από το γεγονός πως πολλοί από αυτούς είναι νέοι και πως θα έπρεπε να μείνουν πίσω να πολεμήσουν"Δεν το γνωριζω αν πολεμησε ο ιδιος ή οχι νεος, αν ομως το απεφυγε το βρισκω πολυ γελοιο να το θετει σαν επιχειρημα.