O Μαρκ Ζούκερμπεργκ υπόσχεται να φέρει ίντερνετ στα στρατόπεδα προσφύγων

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ υπόσχεται να φέρει ίντερνετ στα στρατόπεδα προσφύγων Facebook Twitter
1

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει μέσω του Facebook προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο ίντερνετ οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα φιλοξενίας.

Μιλώντας σε Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι το Facebook θα συνεργαστεί με τα διακυβερνητικά όργανα για να φέρει το internet σε όσους διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να το χρησιμοποιήσουν, χαρακτηρίζοντάς το "καταλύτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «δύναμη για ειρήνη».

Η εφημερίδα New York Times, γράφει ότι ο Zuckerberg σημείωσε επίσης ότι το γεγονός πως περισσότεροι άνθρωποι θα είναι συνδεδεμένοι  στο ίντερνετ είναι καλό και για το ίδιο το Facebook. «Δεν είναι αλτρουισμός, όλοι επωφελούνται όταν  είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι", τόνισε.

Δεν διευκρίνισε το πώς και το πότε θα αρχίσει το Facebook να προσφέρει δωρεάν ίντερνετ στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, προΰπήρχε όμως μια προετοιμασία για σχέδια πτήσεων ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που θα εκπέμπει wi-fi προς σημεία που έχουν αραιή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ - Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Τech & Science / Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Μετά τη διακοπή των ερευνών λόγω χιονιού το 2024, το 2025 η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones ανέλαβαν να σαρώσουν τις δύσβατες πλαγιές των Άλπεων για τον εντοπισμό του
THE LIFO TEAM