Σοκαριστικά βίντεο από την τραγωδία στη Μέκκα - Τους 310 έφτασαν οι νεκροί 450 οι τραυματίες

Σοκαριστικά βίντεο από την τραγωδία στη Μέκκα - Τους 310 έφτασαν οι νεκροί 450 οι τραυματίες Facebook Twitter
1

Απίστευτη τραγωδία στη Μέκκα από το ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος την πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Αντχα, με τους νεκρούς να ανέρχονται μέχρι αυτή την ώρα στους 310.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ομάδες αρωγής εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας, που προκλήθηκε καθώς τεράστια πλήθη συνωστίζονταν στη Μίνα, έξω από τη Μέκκα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 450, ενώ ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει κατακόρυφα, προειδοποιούν οι αρχές.

Το ποδοπάτημα, συνέβη στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.


Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά.


Σήμερα, πρώτη ημέρα της γιορτής 'Αιντ αλ Αντχα, οι πιστοί, εκτός του ότι θυσιάζουν ένα πρόβατο, ρίχνουν επτά πέτρες στη στήλη, ενώ αύριο και μεθαύριο, δεύτερη και τρίτη ημέρα, ρίχνουν είκοσι μία πέτρες στη μεγάλη, τη μεσαία και τη μικρή στήλη.


Η πρώτη ημέρα του 'Αιντ αλ Αντχα είναι η πιο επικίνδυνη διότι τεράστια πλήθη προσκυνητών συνωστίζονται για να εκτελέσουν συγχρόνως στον ίδιο τόπο, τα ίδια τελετουργικά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM