Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο

Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
4

Οι ερωτήσεις στις υποψήφιες στα καλλιστεία, όπου κι αν διοργανώνονται είναι λίγο-πολύ προβλέψιμες, όσο προβλέψιμες είναι και οι απαντήσεις. «Ειρήνη και αγάπη για όλο τον κόσμο», «τι χόμπι έχετε;» κτλ. Στην περίπτωση της Μις Ιταλία Alice Sabatini όμως η απάντηση αρχικά εξέπληξε και στη συνέχεια ξεσήκωσε αντιδράσεις και συζητήσεις.

Η ερώτηση ήταν «σε ποια εποχή θα θέλατε να ζούσατε;» και η απάντηση «στο 1942».

 

Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter

Ένα από τα μέλη της επιτροπής είπε στην Σαμπατίνι ότι θα μπορούσε να διαβάσει στα βιβλία για όσα έγιναν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εκείνη του απάντησε ότι είναι γυναίκα «κι έτσι κι αλλιώς θα έμενα στο σπίτι, δεν θα είχα πάει στρατιώτης».

Με την απάντηση και την τοποθέτηση αυτή της Ιταλίδας βασίλισσας της ομορφιάς η συζήτηση άναψε στη γειτονική χώρα με τους περισσότερους που συμμετείχαν,-όπως ο  δημοσιογράφος και καθηγητής Alex Corlazzoli-να ρίχνουν το ανάθεμα στο εκπαιδευτικό σύστημα και στους ανίκανους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας την Σαμπατίνι «προϊόν του σχολείου μας».

Ο Corlazzoli έθεσε νέα ερωτήματα: «Η γυναίκα στο σπίτι; Η Σαμπατίνι δεν άκουσε τίποτα για τις γυναίκες που πολεμούσαν στην αντίσταση, που πέθαναν πολεμώντας τους Ναζί; Τίποτα για όσους οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Για τη σφαγή των SS στην Μπολόνια που θέρισαν με τα πολυβόλα εκατοντάδες αμάχους;»

Στα κοινωνικά δίκτυα έβρεχε θυμωμένα σχόλια, αλλά υπήρχαν και εμπνευσμένα κολάζ με την εστεμμένη Σαμπατίνι δίπλα στον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι και σε σκηνές από τον πόλεμο. "Μου αρέσει η μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί" έγραψε κάποιος στο hashtag  "AliceNelPaeseDelleMeraviglie" ("H Aλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων").

Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter

Μετά την τηλεοπτική πανωλεθρία η Sabatini προσπάθησε να σώσει ό, τι μπορούσε «επιστρατεύοντας» τη γιαγιά της:  «Η προγιαγιά μου έζησε τον πόλεμο και συχνά μου έλεγε για εκείνες τις στιγμές, ήθελα να καταλάβω τι συνέβαινε γιατί σήμερα τα πάντα φαίνονται τόσο αυτονόητα», είπε.  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΔΑΝΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν χαιρέτισε τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία, διαβεβαιώνοντας πως θα είναι «καλή για το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
RYANAIR

Διεθνή / Ο CEO της Ryanair ζήτησε «συγγνώμη» που συνέκρινε ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες με «βιαστές»

«Συνειδητοποίησα ότι η λέξη που χρησιμοποίησα με τόση άνεση προκάλεσε αναστάτωση και προσέβαλε πολλούς ανθρώπους, ιδίως τα θύματα και τις επιζήσασες», δήλωσε ο Μάικλ Ο'Λίρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / O Τραμπ αναζητά λύσεις για να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων έχει στόχο να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει σε μια διαφορετική προσέγγιση
THE LIFO TEAM