Στο Παρίσι θα μοιραστούν 15.000 τασάκια τσέπης μήπως μειωθούν τα αποτσίγαρα

Στο Παρίσι θα μοιραστούν 15.000 τασάκια τσέπης μήπως μειωθούν τα αποτσίγαρα Facebook Twitter
2

Προκειμένου να καταπολεμήσουν τη ρύπανση από αποτσίγαρα στους δρόμους του Παρισιού, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες, 15.000 τασάκια τσέπης.

Η ενέργεια αποτελεί το δεύτερο σκέλος της εκτεταμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε τον Μάιο, η οποία και αρχικά έφερε την τοποθέτηση 30.000 νέων κάδων απορριμμάτων, κάθε ένας από τους οποίους είναι εξοπλισμένος με σταχτοδοχεία.

Από την 1η Οκτωβρίου δε, αυξάνεται από 35 στα 68 ευρώ και το πρόστιμο για όσους πετάνε τα αποτσίγαρα τους στους δρόμους.

Εκτιμάται ότι 350 τόνοι τσιγάρων απορρίπτονται στους δρόμους του Παρισιού κάθε χρόνο. Μόνο ένα αποτσίγαρο χρειάζεται μεταξύ 4 και 12 χρόνια για να αποσυντεθεί, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απελευθερώνει βαρέα μέταλλα και ρύπους όπως νικοτίνη, μόλυβδος και κάδμιο στο περιβάλλον. Αυτές οι τοξικές ουσίες είναι επιβλαβείς για την τοπική πανίδα και χλωρίδα, ενώ όταν καταλήγουν σε υπονόμους, μολύνουν επίσης το νερό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM