Τσίπρας σε Μεϊμαράκη: Τα αιτήματα για εκλογές ενίοτε γίνονται αποδεκτά

Τσίπρας σε Μεϊμαράκη: Τα αιτήματα για εκλογές ενίοτε γίνονται αποδεκτά Facebook Twitter
3

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές άφησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μειμαράκη, τονίζοντας ότι «μην θέτετε τέτοια αιτήματα από το βήμα της Βουλής γιατί ενίοτε γίνονται δεκτά», γράφει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση θα βρει το βηματισμό της και αυτό εξαρτάται και από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία, «η ευχή σας για τελευταία φορά Αριστερά δεν θα πραγματοποιηθεί», γιατί θα την έχετε για πολλά χρόνια. Σήμερα στη χώρα συντελείται μια αλλαγή, παρά το γεγονός ότι το παλιό κατεστημένο αντιστέκεται, σκάνδαλα πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ η κυβέρνηση προωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι «ευθύνη όλων να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα του τόπου να επιβιώσει και να συνεχίσει να αγωνίζεται». Αυτή είναι η μέγιστη κοινωνική ευθύνη που μας βαραίνει όλους, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος έμμεσα στην Αριστερή Πλατφόρμα, ο πρωθυπουργός είπε όλοι γνωρίζουμε ότι από τις 25 Ιανουαρίου κάποιοι εντός και εκτός χώρας επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με αυτή την κυβέρνηση και σήμερα βρίσκουν συμμάχους που ταυτίζονται, όχι σκόπιμα, αλλά εξ αντικειμένου με αυτές επιδιώξεις.

Γι' αυτό ζήτησε «να μην δώσουμε πάτημα σε ακραίους κύκλους να τορπιλίσουν τη συμφωνία, οδηγώντας τη χώρα σε διαδοχικές συμφωνίες-γέφυρες, που θέλουν την τιμωρία του τόπου και του λαού επειδή διεκδίκησε το δίκιο του». Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα και σε αυτό θα απαντήσουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναδρομή στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων, για να υπογραμμίσει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν η μόνη επιλογή και τόνισε ότι σήμερα υπάρχει ένα νέο τοπίο, κοινωνικό και πολιτικό, «και με βάση αυτή την πραγματικότητα σχεδιάζουμε επόμενη ημέρα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη στάση της Γερμανίας, λέγοντας ότι ακόμη δεν θέλει τη συμφωνία ο κ. Σόϊμπλε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, ούτε θρηνεί για τη δύσκολη συμφωνία, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει καλό μνημόνιο. Τόνισε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του πως «ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε στις συνθήκες αυτές».

Υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν πισωγύρισμα και καραδοκούν με στόχο αυτά που συμφωνήθηκαν θα επιδιώξουν να τα πάρουν πίσω για να πάμε σε δάνειο-γέφυρα, που σημαίνει επιστροφή στην κρίση χωρίς τέλος και αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε σχόλιο του προέδρου της ΝΔ σχετικά με την εικόνα της κυβέρνησης και τη στάση της προέδρου της Βουλής, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι είναι ο ίδιος που αναγνώρισε ότι υπάρχει θεσμική δυσαρμονία, θέμα όμως που όπως είπε αντιμετωπίζεται θεσμικά, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αυτή η συζήτηση δεν βοηθά στην παρούσα φάση καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, αναφερόμενος στο επικείμενο Eurogroup.


Oσον αφορά τους υπουργούς και το εσωτερικό του κόμματος και στα περί αναλώσιμων υπουργών που αναφέρθηκε ο κ. Μειμαράκης, ο πρωθυπουργός είπε ότι «στη δημοκρατία όλοι είμαστε αναλώσιμοι καθώς βρισκόμαστε διαρκώς υπό την κρίση του λαού» και τα αξιώματα, όπως είπε, τα παίρνουμε ή τα χάνουμε από τον λαό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τι σημασία έχει ποια ποιος θα κυβερνήσει. Είμαστε μεταξύ ολικής κατάρρευσης και αχρείαστων σκληρών μέτρων που έφερε το τσίρκο της Αριστεράς. Καμία ελπίδα έτσι κι αλλιώς. Φάτε κι άλλη αριστερά μέχρι να γίνουμε Βενεζουέλα και μετά ίσως συνέλθετε. Ελληνάρες.
Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει το clopy-paste;Δεκέμβριος 2006: ο Καραμανλής απευθυνόμενος προς τον Παπανδρέου (που ζητά εκλογές για να μας σώσει), λέει την τσαμπουκοεξυπνάδα: "προσέξτε όταν υποβάλλετε αιτήματα, γιατί ενίοτε γίνονται αποδεκτά". Τέτοια οίηση.Σε λίγους μήνες ήρθαν οι αιφνίδιες εκλογές, μόνο για να επανεκλεγεί ο "καταλληλότερος". Προηγήθηκαν οι πυρκαγιές του 2007, 63 νεκροί, στρατηγοί άνεμοι. Ακολούθησαν όσα ακολούθησαν.Και μυαλό δεν έβαλαν - και μυαλό και δεν βάλαμε.