Ζευγάρι Τούρκων, ξόδεψε τα χρήματα του γάμου για να ταΐσει 4000 Σύρους πρόσφυγες

Ζευγάρι Τούρκων, ξόδεψε τα χρήματα του γάμου για να ταΐσει 4000 Σύρους πρόσφυγες Facebook Twitter
4

 

Ένα ζευγάρι Τούρκων που παντρεύτηκε την περασμένη εβδομάδα προσκάλεσε 4.000 πρόσφυγες από τη Συρία για να γιορτάσουν μαζί τους.

O Fethullah Üzümcüoğlu και η Esra Polat έκαναν το γάμο τους στην επαρχία Κιλίς κοντά στα σύνορα της Συρίας, η οποία είναι προσωρινό καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες που φεύγουν λόγω του πολέμου στη γειτονική χώρα.

Οι παραδοσιακοί τουρκικοί γάμοι διαρκούν από την Τρίτη έως την Πέμπτη, με αποκορύφωμα ένα πλούσιο δείπνο την τελευταία νύχτα, ωστόσο αυτό το ζευγάρι αποφάσισε ότι ήθελε η γιορτή αυτή να είναι διαφορετική.

Οι 4.000 πρόσφυγες που ζουν μέσα και γύρω από την πόλη του Κιλίς, δεν περίμεναν ότι την περασμένη Πέμπτη οι νεόνυμφοι θα δώριζαν τις αποταμιεύσεις των οικογενειών τους και τα χρήματα που μάζεψαν από το γάμο τους για να γιορτάσουν και να δειπνήσουν μαζί τους.

Ήταν ο πατέρας του γαμπρού, Ali Üzümcüoğlu, ο οποίος είχε αρχικά την ιδέα να μοιραστούν τη χαρά του γάμου με τους λιγότερο τυχερούς.

«Πίστευα ότι το να μοιραστούμε ένα μεγάλο υπέροχο δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους μας θα ήταν περιττό, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη και ζουν δίπλα μας. Γι 'αυτό σκέφτηκα την ιδέα αυτή και τη συζήτησα με τον γιο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που δέχθηκε και άρχισαν το νέο χαρούμενο ταξίδι τους με μια τέτοια ανιδιοτελή δράση».


Η νύφη και ο γαμπρός βοήθησαν στη διανομή των γευμάτων, ενώ φωτογραφήθηκαν με τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα.

Ο γαμπρός μάλιστα είπε ότι δεν είχε κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο και ότι αυτή ήταν η «καλύτερη και πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ