DW: Η «δημιουργική ασάφεια» εξακολουθεί να ενθουσιάζει

DW: Η «δημιουργική ασάφεια» εξακολουθεί να ενθουσιάζει Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

«Ενώ ξεκινούν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας, τη μιντιακή παράσταση εξακολουθούν να κλέβουν τα σχέδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στη δραχμή», σχολιάζει η Deutsche Welle. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa σημειώνει σε ανάλυσή του πως «το σύστημα Βαρουφάκη εξακολουθεί να λειτουργεί και ενθουσιάζει εκείνους που συνεχίζουν να τον παίρνουν στα σοβαρά. Ακούει στο όνομα "δημιουργική ασάφεια". Η μέθοδος είναι απλή: λες κάτι που προκαλεί αίσθηση. Στη συνέχεια το ανακαλείς, όχι όμως εξ΄ ολοκλήρου, αλλά εν μέρει. Αυτό προκαλεί νέο ενδιαφέρον και το παιχνίδι εισέρχεται στον επόμενο γύρο».

 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το ζήτημα έχει προκαλέσει στη Γερμανία και πολιτικές αντιδράσεις. Δριμεία κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε μέσω twitter ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γιοχάνες Καρς: «Ανοησία. Έτσι μπορεί να οδηγήσει κανείς μια χώρα στα βράχια. Γίνονταν ενέργειες κατά της ΕΕ αντί διαρθρωτικών αλλαγών».


Σκληρή κριτική ασκείται και από το κόμμα των Φιλελευθέρων, που με αφορμή τις αποκαλύψεις βάλει κατά σύσσωμης της ελληνικής κυβέρνησης. «Η ανευθυνότητα του κ. Βαρουφάκη είναι ένα σκάνδαλο. Αποκαλύπτει όλη την αναξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Φόλκερ Βίσινγκ, μέλος του προεδρείου του FDP προς την Handelsblatt. «Η κυβέρνηση αυτή παίζει με τη μοίρα των ανθρώπων. Είναι λάθος να την εμπιστεύεται κανείς».

Πηγή: Deutsche Welle

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το πραγματικά ιδιοφυές σχέδιο του Βαρουφάκη ούτε που μπορούσε να το φανταστεί η γερμανική δεξιά και το γερμανικό ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό τον μισούν θανάσιμα, πάντοτε μαζί με τους εγχώριους κόλακές τους φυσικά. Κρίμα που ο περισσότερος κόσμος σε αυτή τη χώρα είναι πραγματικά...ανόητος