15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "ναι", αλλά θα καταψηφίσουν τα μέτρα

15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "ναι", αλλά θα καταψηφίσουν τα μέτρα Facebook Twitter
Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography / SOOC
5

Δήλωση με την οποία επισημαίνουν ότι το σημερινό τους "ναι" υπαγορεύεται από πολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την μη απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να καταγραφεί ως "ναι" στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης υπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τους Λίτσα Αμανατίδου, Κώστα Δελημήτρο, Ζήση Ζάννα, Γιάννη Ζερδελή, Κώστα Ήσυχο, Ηλία Ιωαννίδη, Ηλία Καματερό, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Θωμά Κότσια, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο, Στέφανο Σαμοϊλη, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Νίκο Χουντή.


Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση προς τους θεσμούς, στη βάση της οποίας η κυβέρνηση ζητάει την ψήφο τους ως εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευθεί τους βρίσκει ριζικά αντίθετους. "Αυτή η πρόταση, στην ουσία, συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοπολιτικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και να επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην Οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον της χώρας" τονίζουν.


Εξηγούν πως για αυτό τον λόγο δηλώνουν την αλληλεγγύη τους σε όσους και όσες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις - πρόταση προς τους θεσμούς και υπογραμμίζουν ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις.


"Όλοι - όλες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί από την Βουλή και αν εμείς, μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτή την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση", σημειώνουν. Προσθέτουν πως "το δικό μας ναι που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως ναι στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα. Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξης, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην Οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους", καταλήγουν στην κοινή δήλωσή τους.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι ρεζίληδες της όλης ιστορίας. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Κάποιοι άλλοι ,δεν ξέρω αν ήταν οι ίδιοι, κρύβονταν στον διάδρομο στην πρώτη ψηφοφορία για να δουν μήπως πέρναγε και δεν χρειάζονταν να εκτεθούν με το ναι τους. Στην δεύτερη, εμφανίστηκαν όλοι/ες για να "θυμηθούν" να πουν ναι
Ψηφισαν "Ναι" αλλά θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Πόση τρικυμία συνιστά αυτό?Τόση όση κι αυτή τών διαδηλωτών τού "Οχι" πού όμως θέλουν ευρώ.Ρε σοβαρά τώρα, τι σουργελολαός είναι τούτος? Ποιά σωτηρία?
Ψηφισαν ΝΑΙ για να γινει η διαπραγματευση και να μη φτασουν να παιρνουν τη βουλευτικη τους αποζημιωση σε IOU, αλλα θα καταψηφισουν τα μετρα για να παραμυθιαζουν τους ψηφοφορους τους οτι αντισταθηκαν στα μνημονια. Στοιχειωδες, αγαπητε Γουατσον.