Βέμπερ: Περίμενα να ζητήσει συγγνώμη εδώ ο Τσίπρας

Βέμπερ: Περίμενα να ζητήσει συγγνώμη εδώ ο Τσίπρας Facebook Twitter
19

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Απαντώντας στην ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού που προηγήθηκε, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι θα περίμενε να έρθει ο Έλληνας πρωθυπουργός και να ζητήσει συγγνώμη για τις «απαράδεκτες» όπως είπε, δηλώσεις, του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του απερχόμενου ΥΠΟΙΚ. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν στους μετανάστες που θα έστελνε η Ελλάδα στην Ευρώπη, όπως είχε πεί ο Πάνος Καμμένος αλλά και σε όσα είχε πεί περί τρομοκρατίας ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ισπανική εφημερίδα.

Ο Γερμανός που ανήκει στο σκληρό με την Ελλάδα Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν χώρες που έχουν πολύ μικρότερες συντάξεις από την Ελλάδα.

«Κύριε Τσίπρα, τι απαντάτε στους λαούς της Ευρώπης που έχουν κατώτερους μισθούς από την Ελλάδα», διερωτήθηκε αναφερόμενος σε 5 χώρες στις οποίες συμβαίνει αυτό.

«Μιλήσατε, κύριε Τσίπρα, για αξιοπρέπεια, αλλά αξιοπρέπεια είναι να λες επίσης την αλήθεια. Δεν την λέτε», είπε, για να προσθέσει: «Δεν θα πληρώσουν οι τράπεζες το ελληνικό χρέος, αλλά οι λαοί της Ευρώπης.Οι εξτρεμιστές της Ευρώπης σας χειροκροτούν. Εμείς ζούμε με τη λογική του συμβιβασμού, εσείς με αυτή της διάσπασης. Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από εθνικά δημοψηφίσματα, είναι συμβιβασμός. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσετε. Εσείς διεξάγετε δημοψηφίσματα, ενώ άλλα κράτη-μέλη κάνουν μεταρρυθμίσεις ή δημοσιονομική εξυγίανση. Η κυβέρνησή σας ήταν καταστροφική. Η διαγραφή του χρέους να έχει επιπτώσεις στις νοσοκόμες της Σλοβακίας και στους δημόσιους υπαλλήλους της Φινλανδίας, μην λέτε λοιπόν ότι θα έχει επίπτωση στους τραπεζίτες».



Ο επικεφαλής του ΕΛΚ ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επιστρέψεισ τη λογική και να καταθέσει ένα πρόγραμμα.

Όλες οι εξελίξεις εδώ

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM