Bloomberg: Λάθος η μετάφραση στο έγγραφο του δημοψηφίσματος

Bloomberg: Λάθος η μετάφραση στο έγγραφο του δημοψηφίσματος Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
2

Οι Έλληνες ψηφοφόροι, που καλούνται να εγκρίνουν ή να απορρίψουν δύο έγγραφα των δανειστών στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αντιμετωπίζουν μία ακόμα πρόκληση: τη λάθος μετάφραση από τα αγγλικά, επισημαίνει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

Ειδικότερα, το πρακτορείο τονίζει ότι το λάθος εντοπίζεται στο έγγραφο με τίτλο «Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους για την Ελλάδα», στο οποίο καταγράφονται οι απόψεις επί του ζητήματος από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά για τρία σενάρια και στα συμπεράσματα σημειώνεται πως σύμφωνα με τα δύο πρώτα σενάρια «δεν υπάρχουν ζητήματα βιωσιμότητας» όταν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας, τονίζει το Bloomberg. Ωστόσο, στη μετάφραση από το υπουργείο Εξωτερικών που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους την Δευτέρα, λείπει η λέξη «δεν».

Bloomberg: Λάθος η μετάφραση στο έγγραφο του δημοψηφίσματος Facebook Twitter

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι από τα πρακτικά της Βουλή φαίνεται ότι και σε μία άλλη πρόχειρη μετάφραση που δόθηκε στους βουλευτές, πριν την ψηφοφορία για το δημοψήφισμα, έλειπε επίσης «αυτό το κρίσιμο "δεν"».

Το πρακτορείο προσθέτει ότι εκπρόσωποι από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο.

«Οι Έλληνες έχουν μόλις πέντε ημέρες για να αποφασίσουν εάν θα ταχθούν στο πλευρό της κυβέρνησης και θα απορρίψουν την επιπλέον λιτότητα, σε μια ψηφοφορία που θα μπορούσε να αποφασίσει τη θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Εκτός από ένα ταχύρυθμο μάθημα στα οικονομικά για να κατανοήσουν την άκρως τεχνική πρόταση, οι Έλληνες θα κάνουν καλά να ξεσκονίσουν και τα αγγλικά τους», καταλήγει το Bloomberg.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM