«Υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν»

«Υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

«Ο κ. Τσίπρας επικοινωνούσε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για τραπεζική αργία, άρα υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν. Το ξέρανε, το ετοίμαζαν και μας δούλευαν. Έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα υπεκφυγή, για να αποφύγει ο κ. Τσίπρας τη σύγκρουση με το εξωτερικό, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με τα παιχνίδια και τις μπλόφες.

«Επί πέντε χρόνια προσπαθήσαμε και κρατήσαμε όρθια τη χώρα και τράπεζες κλειστές δεν είχαμε ούτε πέντε λεπτά» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «χωρίς τράπεζες δεν έχεις τρόπο να χρηματοδοτήσεις την αγορά, την απασχόληση, τράπεζες είναι οι καταθέσεις, τράπεζες είναι τα δάνεια που πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες».

Μίλησε για κατάντια της χώρας και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε: «Ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος; Τα non paper του Μαξίμου;»


Παράλληλα ζήτησε να συγκληθεί η Βουλή και να ανακληθεί η απόφασή της για δημοψήφισμα, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως οδηγεί τη χώρα σε μια περιπέτεια.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΗΕ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης από ΟΗΕ: «Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός, όχι ταραχοποιός» - Τι είπε για τεχνητή νοημοσύνη, οικονομία, Κυπριακό

Ζήτησε προτεραιότητα στη θαλάσσια ασφάλεια καθώς και αυστηρή ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης ενώ έστειλε μηνύματα για Τουρκία και Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πολιτική / Κυβερνητική πηγή για δηλώσεις Ερντογάν: «Να χαμηλώσει η ένταση που δεν ανεβάσαμε εμείς»

«Θα ήθελα να το πω μια φορά πολύ ξεκάθαρα: η Τουρκία δεν είναι εχθρός της Ελλάδας, είναι γείτονάς της, είναι σύμμαχός της υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ», δήλωσε νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ GUARDIAN ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στον Guardian: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί σχέδιο δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει παράλληλα στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί ρύθμιση που θα αναγνώριζε κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών του Παρθενώνα
THE LIFO TEAM