Μήνυση στον Στουρνάρα καταθέτει η Ραχήλ

Μήνυση στον Στουρνάρα καταθέτει η Ραχήλ Facebook Twitter
KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC
15

Μήνυση στον Γιάννη Στουρνάρα προαναγγέλλει η Ραχήλ Μακρή κατηγορώντας τον ότι με την έκθεση του έδωσε στη δημοσιότητα προωθεί το Grexit και αναφέροντας σε κάποιο σημείο ότι «οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες, όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης τον διοικητή της ΤτΕ ότι με τις δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Για το λόγο αυτό, η κυρία Μακρή το πρωί της Πέμπτης θα καταθέσει, όπως αναφέρει,  μήνυση εις βάρος του κ. Στουρνάρα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ζητά δε από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του, που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».
 
Η πλήρης ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποσαφηνίσει την Ελληνική διαπραγματευτική θέση με τους θεσμούς στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης και όχι απλά συμφωνίας.
 
Παράλληλα η σαράντα επτά σελίδων πρόταση περαιτέρω υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας με υφεσιακά μέτρα και καταδίκης της κοινωνίας στα αρνητικά αποτελέσματα της ανθρωπιστικής κρίσης απορρίφθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Φαίνεται ότι η θέση του Πρωθυπουργού ότι: "Τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η ολιγαρχία", θορύβησε ορισμένους οι οποίοι εξαπέλυσαν τους πολικούς υποτακτικούς τους σε εκστρατεία παραπληροφόρησης και οικονομικού εκφοβισμού των πολιτών.
 
Στο πλαίσιο αυτό η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι: «Η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Grexit» ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα και εντάσσεται στο σύνολο εκβιαστικών πιέσεων προς την Ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί μια κοινωνικά και οικονομικά επαίσχυντη πρόταση.
 
Δεν είναι δυνατόν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Διοικητής της ΤτΕ να αγνοεί ότι σύμφωνα με τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνθήκη λειτουργίας αυτής η έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται έξοδο της Χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη στιγμή μάλιστα που ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δηλώνει: «Οι συνθήκες δεν προβλέπουν Grexit. Να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια»
 
Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να βασίζει την τραπεζική ρευστότητα στον έκτακτο μηχανισμό ELA, τον οποίο κάποιοι μέχρι εχθές αγνοούσαν και λοιδορούσαν, και να υφίστανται εμπρηστικές δηλώσεις πανικού που θα αυξήσουν την εκροή καταθέσεων πέραν των 30 δισ. ευρώ που διαπίστωσε ο κ. Στουρνάρας για το διάστημα Οκτωβρίου 2014-Απριλίου 2015, χωρίς να μας διευκρινίζει εάν έχει πράξει το παραμικρό για να ανασχέσει το φαινόμενο.
 
Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου στο σύνολο των δηλώσεων που διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού.
 
Ως εκπρόσωπος των πολιτών θα αναλάβω όλες τις θεσμικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που κρίνονται επιβεβλημένες για να στηρίξω την εθνική προσπάθεια χωρίς εκβιαστικά διλλήματα συμφωνιών που αποκλίνουν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας και στοχεύουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών».

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM