Telegraph: Η Ελλάδα έτοιμη να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών

Telegraph: Η Ελλάδα έτοιμη να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
24

Δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η Ε.Ε. να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες στην Ελλάδα.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κατηγορεί την Ευρώπη για συνωμοσία με σκοπό αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα. Αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πιστωτές ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας και προειδοποίησε σε σοβαρό τόνο ότι η χώρα θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της, όποιες και να είναι οι συνέπειες.

Την ίδια στιγμή αναφέρει η Telegraph, στο άρθρο που υπογράφει ο Ambrose Evans-Pritchard, οι πιστωτές ετοιμάζουν τελεσίγραφο προς την Ελλάδα ενώ η Κομισιόν επιτέθηκε στη χώρα μέσω του Γερμανού Επιτρόπου Guenther Oettinger, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός κι αν υπάρξει συμφωνία για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο επίτροπος δήλωσε επίσης ότι οι δανειστές πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο άμεσης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και την εξάντληση των αποθεμάτων ενέργειας και φαρμάκων ήδη από τον Ιούλιο.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM