Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας

Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας Facebook Twitter
2

 

Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας Facebook Twitter

Με ένα μεγάλο παραδοσιακό κρητικό γλέντι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη βάπτισε το μεσημέρι της Κυριακής στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα της, την εγγονή της.

Η νεοφώτιστη Ελιάννα, παιδί της κόρης της Καρολίνας Παρθένη (από τον πρώτο γάμο της με τον επιχειρηματία Παρθένη) και του συζύγου της Βασίλη Αμβροσίου, πήρε το όνομά της και από τις δύο γιαγιάδες της, Ελένη και Ιωάννα.

Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας Facebook Twitter

To μυστήριο της βάπτισης πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Δέτη, πάνω από το χωριό Μηλιαράδο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, γύρω στη 1 το μεσημέρι. Είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα προστασίας, με 7 βανάκια να μεταφέρουν τους 77 καλεσμένους, που ήταν στη λίστα για την εκκλησία.

Όλο το χωριό ήταν καλεσμένο στο γλέντι που ακολούθησε στο σχολείο, με τις ψησταριές να δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση και με τους κατοίκους της Εμπάρου να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια. Η Εμπαρίτισσα Γιάννα, που δεν ξεχνά τον τόπο όπου μεγάλωσε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συγχωριανούς της που βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στο πλευρό της οικογένειάς της και εκείνοι τής το ανταπέδωσαν.

«Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ και σας ευχαριστούμε όλους που συμμετέχετε στη μεγάλη μας χαρά», δήλωσε η τρισευτυχισμένη γιαγιά. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα και των παππούδων μου. Η ίδια η Καρολίνα επέλεξε να γίνει η βάπτιση της κόρης της στην Έμπαρο, και είμαι πολύ χαρούμενη που όλη η οικογένεια, οι νονοί, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης, οι γιοι μας είναι εδώ».

«Έχει βοηθήσει πολύ το χωριό μας», ανέφερε κάτοικος της Εμπάρου. «Ευχόμαστε υγεία στο νεοφώτιστο, να είναι πάντα καλά και να έρχεται στο χωριό, εκεί που είναι οι ρίζες της», πρόσθεσε.

πηγή:crete.tv

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM