Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι Facebook Twitter
Ο Κρίστοφερ Λι ως Λόρδος Σάρουμαν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
10

Ο Σερ Κρίστοφερ Λι πέθανε σε ηλικία 93 ετών, έπειτα από νοσηλεία του για αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ο βετεράνος ηθοποιός πέθανε, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Guardian, την Κυριακή το πρωί στο νοσοκομείο Chelsea & Westminster του Λονδίνου. Η απόφαση να κοινοποιηθεί με καθυστέρηση ημερών η είδηση του θανάτου του, ανήκει στη σύζυγό του, Birgit Krøncke, η οποία επιθυμούσε να ενημερωθούν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του. Ο Λι ήταν παντρεμένος μαζί της για πάνω από 50 χρόνια.

Ο ηθοποιός έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ενσάρκωσε τον Κόμη Δράκουλα στις θρυλικές ταινίες της Hammer Films. Στις αρχές των 00s, συμμετείχε στη βραβευμένη τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, που βασίστηκε στα βιβλία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ενσαρκώνοντας τον Σκοτεινό Λόρδο Σάρουμαν.

Παράλληλα με την κινηματογραφική του καριέρα, ο Λι είχε κυκλοφορήσει και κάποια άλμπουμ χέβι μέταλ μουσικής. Χρίστηκε Σερ το 2009 για τις υπηρεσίες του στην τέχνη και τη φιλανθρωπία. Η τελευταία του ταινία, Angels in Notting Hill, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι Facebook Twitter
Ο Λι υποδύθηκε τον Κόμη Δράκουλα στις θρυλικές ταινίες της Hammer Films
Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι Facebook Twitter

Απόσπασμα από την ταινία 'Δράκουλας'

Ένα μικρό αφιέρωμα στις ταινίες του από κάποιον θαυμαστή

Πολιτισμός
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το trailer του Megalopolis λίγο πριν την πρεμιέρα στις Κάννες - Οι συντελεστές για τη νέα ταινία του Κόπολα

Πολιτισμός / Το trailer του Megalopolis λίγο πριν την πρεμιέρα στις Κάννες - Οι συντελεστές για τη νέα ταινία του Κόπολα

«Ήταν σαν να παρακολουθούσα ένα τρένο να εκτροχιάζεται μέρα με τη μέρα», δήλωσαν συνεργάτες του Κόπολα για την ταινία το σενάριο της οποίας γράφτηκε 300 φορές
NEWSROOM