Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group

Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group Facebook Twitter
1

Οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ελλάδας και των δανειστών αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης που επικαλείται το ΑΠΕ, αύριο θα συνεδριάσει το EuroWorking Group (η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μη εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή ενδέχεται να συνεδριάσει και το Eurogroup σε επίπεδο υπουργών.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της χτεσινής «μίνι» Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο, όπου έλαβαν μέρος οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και των θεσμών, πηγές της Επιτροπής σημείωσαν ότι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι σε επίπεδο κορυφής η ευρωζώνη και οι θεσμοί τείνουν πλέον να ομιλούν με ενιαία φωνή. Τόνιζαν επίσης ότι Μέρκελ και Ολάντ μετά τις διαδοχικές διαβουλεύσεις που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα και με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ γνωρίζουν ξεκάθαρα τις «κόκκινες γραμμές» της κάθε πλευράς.

Ο ανταποκριτής του αθηναϊκού πρακτορείου εκτιμά ότι με βάση αυτήν την κοινή αντίληψη αναμένεται ότι τις επόμενες ώρες θα αρχίσει να διαμορφώνεται ένα σχέδιο κοινής συμφωνίας. Ως προς το πιθανό περιεχόμενο της υπό εκκόλαψη συμφωνίας παράγοντες της ευρωζώνης άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει μια απόφαση που θα έχει περισσότερο μεσοπρόθεσμο και λιγότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αφού δεν θα συμπεριλαμβάνει τελικές διευθετήσεις για το ελληνικό χρέος.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM