Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τη φυλακή της Παλμύρας

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τη φυλακή της Παλμύρας Facebook Twitter
0

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (EI) ανατίναξε σήμερα τη φυλακή της Παλμύρας, ένα από τα σύμβολα της καταπίεσης του συριακού καθεστώτος από τη δεκαετία του 1980, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
Αυτό το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα μέσα στην έρημο, που η αναφορά και μόνο του ονόματός του προκαλούσε τρόμο στους Σύρους, "καταστράφηκε κατά ένα μεγάλο μέρος αφού το EI τοποθέτησε βόμβες στο εσωτερικό και γύρω από αυτό", σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.


Συμπαθούντες του EI ανήρτησαν στο Twitter πολλές φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως λένε την καταστροφή της φυλακής μαζί με φωτογραφίες της έκρηξης και των κατεστραμμένων κτιρίων.


"Το EI εξαλείφει ένα τεκμήριο της εγκληματικότητας του κλαν του Άσαντ ανατινάζοντας τη διάσημη φυλακή της Παλμύρας", έγραψε στο Twitter ο Μοχάμαντ Σαρμίνι, εξόριστο μέλος της συριακής αντιπολίτευσης.


"Η φυλακή της Παλμύρας είναι ένας μάρτυρας των εγκλημάτων του αιώνα", σχολιάζει ένας ακτιβιστής στο Twitter, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι έπρεπε να διατηρηθεί αυτό το "σύμβολο του τρόμου του Άσαντ" με όλα όσα περιελάμβανε, ως μελλοντικά τεκμήρια των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν εκεί.


Η φυλακή της Παλμύρας είναι "διάσημη" για τη σφαγή εκατοντάδων κρατουμένων του καθεστώτος στη δεκαετία του 1980, όταν πρόεδρος ήταν ο Χάφεζ αλ-Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου Μπάσαρ αλ-Άσαντ.


Πολιτικοί κρατούμενοι βασανίζονταν και σάπιζαν εκεί για χρόνια προτού το καθεστώς στείλει σε αυτή τη φυλακή τους διαφωνούντες και τους λιποτάκτες με την έναρξη της εξέγερσης το 2011.


Πριν από την πτώση της Παλμύρας στα χέρια του EI, το καθεστώς μετέφερε τους κρατούμενους σε άλλες φυλακές στη Συρία, σύμφωνα με το OSDH.


Προτού ανατινάξει τη φυλακή, το EI είχε μεταδώσει ένα βίντεο το οποίο έδειχνε για πρώτη φορά πλάνα των κελιών και ιδίως ατομικών κελιών τα οποία δεν διαπερνούσε σχεδόν καθόλου το φως της ημέρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM