Στη Νάουσα κάνουν το 1ο Ευρωπαικό Συνέδριο τους οι χρυσοθήρες

Στη Νάουσα κάνουν το 1ο Ευρωπαικό Συνέδριο τους οι χρυσοθήρες Facebook Twitter
1

Στη θεωρούμενη ως «Μέκκα των χρυσοθήρων», τη Νάουσα, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο το 1ο Ευρωπαικό Συνέδριο Χρυσοθήρων στο οποίο αναμένεται να μετάσχουν περισσότεροι από 100 σύνεδροι από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από τη Βουλγαρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το Έθνος, στα έγκατα του Βερμίου στην Ημαθία, οι χρυσοθήρες σκάβουν στοές για να βρουν 30 μεγάλες πλάκες χρυσού, βάρους 12 κιλών και αξίας 480.000€ η καθεμιά, που προέρχονται από  τον χρυσό των Εβραίων, τον οποίο φέρεται να έλιωσαν και να έκρυψαν εκεί οι Γερμανοί, αλλά και... εκατομμύρια χρυσές λίρες που πέταξαν Αγγλοι κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να ενισχύσουν τους αντάρτες.

Στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθεί το συνέδριο, οι χρυσοθήρες δεν θα είναι μόνοια τους αλλά εκεί θα βρίσκονται και αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες για να εκθέσουν τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα για τον εντοπισμό... χρυσαφιού.

Ο επιχειρηματίας Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης, πρώην ποδοσφαιριστής της Καλαμαριάς και συνδιοργανωτής του συνεδρίου δηλώνει στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε... ζώνες. Αρχαία νομίσματα, κοσμήματα και αντικείμενα αναζητούν οι χρυσοθήρες στην Πέλλα, την Αμφίπολη Σερρών και γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Τον χρυσό του Φιλίππου τον ψάχνουν εδώ και αιώνες στο Παγγαίο και στη Χαλκιδική.

Στο Βέρμιο, στη Δράμα και σε χαμηλούς λόφους της δυτικής Μακεδονίας, αναζητούν χρυσές λίρες, σε τσουβάλια, πιθάρια, σεντούκια, ακόμη και θαμμένα σε σπηλιές, από την εποχή του εμφυλίου.

Περισσότερο πολύπαθος ωστόσο είναι ο θησαυρός του Αλή Πασά, που «μετακινείται» μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας και τον αναζητεί από το καλοκαίρι του 2010 στη Βασιλική Τρικάλων ο Βαγγέλης Δήμου, Ελληνοαυστραλός, χωρίς πάντως επιτυχία ως τώρα. Μάλιστα έχει προξενήσει και ζημιά στους αγωγούς ύδρευσης την οποία πλήρωσε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
αυτό λέγεται λαθρανασκαφή και είναι κακούργημα. Αρχαίο, προστατευόμενο από το νόμο θεωρείται οτιδήποτε χρονολογείται μέχρι το 1830. Μάλλον το συνέδριο πρέπει να το παρακολουθήσει εισαγγελέας