Δίωξη σε χρήστη που ανέβασε ρατσιστικό σχόλιο στο ίντερνετ

Δίωξη σε χρήστη που ανέβασε ρατσιστικό σχόλιο στο ίντερνετ Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
11

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος χρήστη του διαδικτύου ο οποίος ανήρτησε στο ίντερνετ ρατσιστικό σχόλιο σε βίντεο που ανέβασε, με θέμα  τη διάσωση μεταναστών στη Σάμο. Τον χρήστη εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης, η οποία και ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά από έρευνα και συνεργασία με τους παρόχους εντοπίστηκε ο χρήστης σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία σχηματίστηκε με βάση το νόμο για την  «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» και  θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος: Συνεχείς πανελλαδικές στάσεις εργασίας έως το τέλος Ιανουαρίου

Ελλάδα / Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος: Συνεχείς πανελλαδικές στάσεις εργασίας έως το τέλος Ιανουαρίου

Η Δ.Ο.Ε. κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της, εκφράζοντας την αντίθεσή της τόσο στο πλαίσιο της αξιολόγησης όσο και στην πρακτική της κάλυψης των κενών μέσω υποχρεωτικών υπερωριών
THE LIFO TEAM