Συγγνώμη ή προσφυγή στα δικαστήρια απαιτεί ο Μάρδας από την «Θεσσαλονίκη»

Συγγνώμη ή προσφυγή στα δικαστήρια απαιτεί ο Μάρδας από την «Θεσσαλονίκη» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
2

Καλύπτει το Μέγαρο Μαξίμου τον αν. υπουργό Οικονομικών για την υπόθεση του δημοσιεύματος περί μεταφοράς 80 χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό ενώ την ίδια ώρα ο ίδιος ο κ. Μάρδας απαιτεί πρωτοσέλιδη συγγνώμη προαναγγέλλοντας σε διαφορετική περίπτωση προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι: «Η σκευωρία ότι «αναπληρωτής Υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου» έπεσε στο κενό. Το επίμαχο δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», που φωτογράφιζε (χωρίς να τον κατονομάζει) τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αναπαρήγαγε σήμερα η γερμανική «Βild», αναφέροντας το όνομά του. Η εφημερίδα αυτή, είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα. Ετοιμάζεται αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που τις προηγούμενες μέρες φωτογραφιζόταν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται (γιατί άραγε;) διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι  από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Έστειλε μάλιστα, πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο. Επίσης, τονίζεται στη βεβαίωση ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν έκανε μετακίνηση 80.000 χιλιάδων ευρώ ή προέβη σε αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ιδίου ποσού από το Λουξεμβούργο. Η βεβαίωση της τράπεζας θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές.

Το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη -Μακεδονία» καλείται να δώσει στον Αναπληρωτή Υπουργό τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του. Αν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και η εφημερίδα θα βρεθεί προ των ευθυνών της. Αυτό δε θα γίνει αν η Διοίκηση της δηλώσει κατηγορηματικά, με αναφορά στην πρώτη σελίδα, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν αφορά στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM