Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα»

Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα» Facebook Twitter
3

Ο Alexander Starovoitov που ανήκει στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας με πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι δήλωσε ότι το τελευταίο άλμπουμ των U2 “Songs of Innocence” έχει μέσα άσεμνο περιεχόμενο.

Με αυτό εννοεί το εξώφυλλο του δίσκου στην φυσική του μορφή που δείχνει τον ντράμερ του γκρουπ Larry Mullen Jr να αγκαλιάζει τον γιο του Elvis. Και οι δύο είναι γυμνόστηθοι.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει πουλήσει 500 εκατομμύρια κόπιες από την κυκλοφορία του πέρσι μέσω του iTunes. Σύμφωνα με τον Bono είναι το πιο προσωπικό άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και χρειαζόταν ένα ανάλογο εξώφυλλο.Ο Starovoitov όμως πιστεύει ότι το εξώφυλλο είναι εντελώς γκέι.

Δεν είναι ο μόνος που έχει ακραίες απόψεις. Ένας Ρώσος δικηγόρος ο Evgeny Tonky θα μηνύσει και θα ζητήσει αποζημίωση την Apple για ηθικές ζημιές εκ μέρους του γιου του και ένα μνημείο του ιδρυτή της Apple Steve Jobs αφαιρέθηκε από το πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης πέρσι επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. (Ο διάδοχος του Jobs στην Apple, ο Tim Cook είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος)

Και το επίμαχο εξώφυλλο:

Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα» Facebook Twitter
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαντόνα ανέβασε στο YouTube ένα βρόμικο ποπ όργιο με τη Κέιτ Μος, τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Πολιτισμός / Η Μαντόνα ανέβασε στο YouTube ένα ποπ όργιο με τη Κέιτ Μος, τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Club τουαλέτες, ουρητήρια, διάσημοι φίλοι, φαντάσματα του παρελθόντος και η Λούρδη Λεόν να ρίχνει την αυλαία: το νέο φιλμ της Μαντόνα είναι πλέον online
THE LIFO TEAM
Ο Thomas Bangalter των Daft Punk ψάχνει τον ήχο μιας σπηλιάς πάνω στην Pont Neuf

Πολιτισμός / Ο Thomas Bangalter των Daft Punk ψάχνει τον ήχο μιας σπηλιάς πάνω στην Pont Neuf

Η γιγαντιαία εγκατάσταση του JR στο παλαιότερο γεφύρι του Παρισιού αναβλήθηκε μετά από ζημιά λόγω κακοκαιρίας. Όμως η La Caverne du Pont Neuf ανοίγει ήδη ένα άλλο ερώτημα: τι σημαίνει ζωντανή εμπειρία σε έναν κόσμο που βιάζεται να γίνει εικόνα, περιεχόμενο και prompt;
THE LIFO TEAM
Η Φρίντα Κάλο επιστρέφει στο μουσείο της γυναίκας που δεν υπήρξε ποτέ φίλη της

Πολιτισμός / Η Φρίντα Κάλο επιστρέφει στο μουσείο της γυναίκας που δεν υπήρξε ποτέ φίλη της

Το Museo Dolores Olmedo άνοιξε ξανά έπειτα από έξι χρόνια, φέρνοντας στο φως 26 έργα της Φρίντα Κάλο. Η ειρωνεία είναι σχεδόν μυθιστορηματική: στο μουσείο που ιδρύθηκε ως ναός του Ντιέγκο Ριβέρα, η γυναίκα που η Ολμέδο δεν υπήρξε ποτέ φίλη της είναι σήμερα η πιο ακαταμάχητη παρουσία.
THE LIFO TEAM
80 συγγραφείς μετατρέπουν τους φακέλους Έπσταϊν σε θέατρο οργής

Πολιτισμός / 80 συγγραφείς μετατρέπουν τους φακέλους Έπσταϊν σε θέατρο οργής

Το "All the Rage" ανεβαίνει στο Λονδίνο ως μια συλλογική φεμινιστική απάντηση στον τρόπο που η υπόθεση Έπσταϊν συνεχίζει να διαβάζεται μέσα από τους ισχυρούς άνδρες και όχι από τα θύματά της.
THE LIFO TEAM
Γρύπες, στόλοι και μυκηναϊκά αρώματα: το προϊστορικό Αιγαίο επιστρέφει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Γρύπες, στόλοι και μυκηναϊκά αρώματα: το προϊστορικό Αιγαίο επιστρέφει στην Αθήνα

Το 21ο International Aegean Conference αρχίζει σήμερα στην Αθήνα και φέρνει στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών έναν κόσμο πριν από τους ναούς και τις πόλεις: την Πύλο, τη Θήρα, τις Κυκλάδες, την Κύπρο, τα μινωικά και μυκηναϊκά δίκτυα, αλλά και τις νέες μεθόδους με τις οποίες η αρχαιολογία ξαναδιαβάζει την προϊστορία του Αιγαίου.
THE LIFO TEAM
Ο Άλι Λούι Μπουρζγκί αφιέρωσε το Tony του στην Παλαιστίνη, στους μετανάστες και στις queer κοινότητες

Πολιτισμός / Ο Άλι Λούι Μπουρζγκί αφιέρωσε το Tony του στην Παλαιστίνη, στους μετανάστες και στις queer κοινότητες

Ο ηθοποιός του The Lost Boys κέρδισε το πρώτο του Tony και έδωσε μία από τις πιο πολιτικές ομιλίες της βραδιάς, μιλώντας για την Παλαιστίνη, τις οικογένειες των μεταναστών, τους Άραβες καλλιτέχνες και τις queer και trans κοινότητες.
THE LIFO TEAM
Η Björk κάνει το Ρέικιαβικ μουσείο, πασαρέλα και rave στην ολική έκλειψη ηλίου

Πολιτισμός / Η Björk κάνει το Ρέικιαβικ μουσείο, πασαρέλα και rave στην ολική έκλειψη ηλίου

Η διπλή έκθεση Echolalia και Metamorphlings στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας παρουσιάζει τη Björk ως ολόκληρο οπτικοακουστικό σύμπαν: τρία μεγάλης κλίμακας έργα, πάνω από 80 μάσκες του James Merry, Bottega Veneta και ένα rave στην ολική έκλειψη ηλίου με την ίδια και την Arca.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ανέκδοτο διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά από πάνω από έναν αιώνα

Πολιτισμός / Ανέκδοτο διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα

Το The Men Who Saved the World, ανέκδοτο και ημιτελές διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον, δημοσιεύεται στο Strand Magazine μετά τον εντοπισμό του στο αρχείο της στο Yale, φωτίζοντας ένα γαλλικό château του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπου η υψηλή κοινωνία προσπαθεί να ξαναστήσει τη σαμπάνια και τα λουλούδια πάνω στα ίχνη της φρίκης.
THE LIFO TEAM