Η Ινδονησία προετοιμάζεται για την εκτέλεση 9 ατόμων, παρά τη διεθνή κατακραυγή

Η Ινδονησία προετοιμάζεται για την εκτέλεση 9 ατόμων, παρά τη διεθνή κατακραυγή Facebook Twitter
1

Εννέα άτομα που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών πρόκειται να εκτελεστούν από εκτελεστικό απόσπασμα μέσα στις επόμενες ώρες στην Ινδονησία, καθώς η χώρα απέρριψε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για επιείκεια.

Ανάμεσα στους θανατοποινίτες βρίσκονται δύο Αυστραλοί και η κυβέρνηση της χώρας τους κατέβαλε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η εκτέλεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τη Δευτέρα, μάλιστα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ινδονησίας ενέκρινε προσφυγή των δικηγόρων των δύο Αυστραλών, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι εκτελέσεις, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες, δεν θα καθυστερήσουν περαιτέρω.

Η Ινδονησία προετοιμάζεται για την εκτέλεση 9 ατόμων, παρά τη διεθνή κατακραυγή Facebook Twitter

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες είναι τέσσερις από τη Νιγηρία και ένας από τη Βραζιλία, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία. Ασθενοφόρα, ορισμένα μεταφέροντας φέρετρα, βρίσκονται έξω από τη φυλακή που κρατούνται, η οποία είναι γνωστή ως το «Αλκατράζ της Ινδονησίας». Οι εκτελέσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

Η νομοθεσία στην Ινδονησία είναι ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά εγκλήματα τα οποία σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και η χώρα ξανάρχισε να εκτελεί θανατοποινίτες το 2013, έπειτα από μια πενταετή αναστολή της επιβολής της εσχάτης των ποινών. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν εκτελεστεί έξι άτομα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM