Το ΥΠΟΙΚ καταγγέλει το δημοσίευμα της FAS:Υπονομεύει τη διαπραγμάτευση

Το ΥΠΟΙΚ καταγγέλει το δημοσίευμα της FAS:Υπονομεύει τη διαπραγμάτευση Facebook Twitter
6

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα FAS, το οποίο αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, με έναν από τους αξιωματούχους, μάλιστα να υποστηρίζει ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε ζητώντας χρήματα σαν "ταξιτζής".

Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να σχολιάσει το δημοσίευμα αναφέροντας πως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, και υπογραμμίζοντας πως εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group θα αποκαλυφθεί ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

"Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAS διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη",αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πλάκα έχει να ανακαλύπτετε συνωμοσίες και οχτρούς παντού, αλλά η αλήθεια είναι οτι ο χαρακτηρισμός "ταξιτζής" παραείναι επιεικής. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να σας παρομοιάσουν με επαρχιακούς μαφιόζους, αφού η διαπραγματευτική σας τακτική συνοψίζεται στο "κάτέβαινε του παραδάκ' για θα σι τινάξου του μαγαζί στουν αέρα"
Προχθες,με βαση καποιο αλλο αρθρο,εγραψα τα ακολουθα για τον γερμανικο Τυπο :http://www.lifo.gr/now/politics/64252#commentΤωρα στον χορο μπηκε και η FAZ(Frankfurter Algemeine Zeitung),και οχι FAS .Μια ακομη συντηρητικη "δεξια"εφημεριδα που υποστηριζει τους Χριστιανοδημοκρατες της Μερκελ,την οποια δεν μπορεις,ομως, να καταταξεις ευκολα μεταξυ των σκουπιδιων του τυπου Bild η Focus.Τα δημοσιευματα αυτου του τυπου δεν πρεπει,ομως, να τα αγνοουμε μονο και μονο επειδη εμφανιζονται σε μη αντικειμενικα εντυπα.Διοτι δεν εμφανιζονται τυχαια.Ειδικα οταν προκειται για δημοσιευματα αυτου του τυπου,τα οποια ειναι αδυνατον να επιβεβαιωθουν.Διοτι,προφανως,κανεις "Γερμανος αξιωματουχος" δεν μπορει να επιβεβαιωσει οτι ειπε αυτην την...απιστευτη φραση.Αν το εκανε αυτο θα εσημαινε οτι ειναι ο ιδιος παντελως ακαταλληλος να συμμετασχει σε οποιαδηποτε σοβαρη επαφη η διαπραγματευση.Ομως τα δημοσιευματα αυτα,που,επαναλμβανω,δεν ειναι τυχαια,εχουν εναν σαφεστατο στοχο.Την δημιουργια και συντηρηση "κλιματος".Και το κλιμα αυτο δεν ειναι παρα η παντελης απαξιωση ,στα ματια του ευρεος κοινου,της ελληνικης πλευρας.Και η εμφανιση της ως ασοβαρης,ασχετης,ακαταρτιστης,παραλογης και πρωτογονης.Δυστυχως η ελληνικη κυβερνηση δεν δειχνει να αντιλαμβανεται επαρκως την σημασια των "σημειων"αυτων.Και την αναγκη να κανει τις θεσεις της απολυτα σοβαρες και σαφεστατες.Το μονον το οποιο εχει ,προφανεστατα,αλλαξει απο την πλευρα μας ειναι το μεγαλο "μαζεμα"του Βαρουφακη απο τον Τσιπρα.Αλλα αυτο δεν αρκει,πλεον.Επρεπε να ειχε γινει εξ υπαρχης.Και η κυβερνηση Συριζα-Ανελ οδηγειται,μαθηματικα,σε μια κατασταση του τυπου Catch 22.Ητοι θα πρεπει να διαλεξει μεταξυ της παραβιασης των βασικων δεσμευσεων της(δραστικη περαιτερω μειωση μισθων και συνταξεων,κλπ)και της πληρους οικονομικης καταρρευσης της χωρας.Οπου,φυσικα,οτι και να πραξει, θα βγει χαμενη,και μαλιστα πολυ,κυριως,η ιδια.Και η χωρα,βεβαια.Το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι,ακομη και αν "μπλοφαρουν"οι Γερμανοι,το κανουν πολυ καλα.Η,τουλαχιστον,πολυ καλυτερα απο οσο το καναμε εμεις πριν δυο μηνες.Και ο μονος τροπος να διαπιστωθει αυτο ειναι η κυβερνηση "to call their bluff".Τολμαει ,ομως ; Διοτι αν τελικα δεν ειναι μπλοφα(...Γερμανοι ειναι αυτοι,μην το ξεχναμε...)ακομη και αν ετσι "πυροδοτηθει εκρηξη"μεσα στο οικοδομημα του Ευρω,εμεις δεν απυουμε να ειμαστε καθισμενοι πανω στο κιβωτιο με τα εκρηκτικα ....Εδω που φθασαμε μαλλον ειναι αναγκαιο η "Παλλάς Αθηνά"να βαλε γερα το χερι της.Διοτι ακομη και αν εμις καταφερουμε να "κινησουμε" σωστα την δικη μας "χειρα",αυτο ,πλεον,δεν φτανει.
Κοινη ανακοινωση της Ενωσης Ταξιτζηδων Αθηνας και Βρυξελλων:"Νιωθουμε βαθεια αποστροφη στο προσβλητικο προς το επαγγελμα μας, δημοσιευμα της FAS. Οχι μονο δουλευουμε σκληρα για το ψωμι μας, αλλα προσφερουμε υπηρεσιες απαραιτητες και υψηλων προδιαγραφων! Ο ταξιτζης ζηταει μονο οτι εχει γραψει το ταξιμετρο, ποτε παραπανω. Το φιλοδωρημα ειναι προαιρετικο. Δεν ειμαστε επαιτες! Ευχη μας ειναι να βρειτε μια κοινως αποδεκτη και αμοιβαιως επωφελουμενη λυση. Εως τοτε μην προσβαλετε αλλο τον κοσμο και σαν καλοι δημοσιογραφοι να ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΤΑΙ"
Αυτή η κυβέρνηση τραγέλαφος (σώμα αριστεράς κεφάλι ακροδεξιάς) δεν έχει αφήσει ΜΜΕ για ΜΜΕ να μην το καταγγείλει, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μάλλον λόγω έλλειψης έργου... Άλλη δουλειά δεν κάνει.