Διάβημα στο Βερολίνο για τις δηλώσεις Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη

Διάβημα στο Βερολίνο για τις δηλώσεις Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
10

Με διάβημα προς την γερμανική κυβέρνηση απάντησε η Ελλάδα για την συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τις απαξιωτικές εκφράσεις προς το Γιάνη Βαρουφάκη. To διάβημα κατέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και η Αθήνα όφειλε να αντιδράσει.

Η κυβέρνηση ενέταξε τόσο το διάβημα όσο και τις απαντήσεις κυβερνητικών στελεχών στον Σόιμπλε, σε ένα ενιαίο σχέδιο αντίδρασης, το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο εξής «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Πολιτική / Ελλάδα – Ιταλία: Στις 8 Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM

Με τη νέα συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι νομικοί, οικονομικοί και τεχνικοί όροι για την απόκτηση των δύο φρεγατών, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση και την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό
THE LIFO TEAM