ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς

FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς Facebook Twitter
8

Γέλια προκάλεσε σε κάποιους Ευρωπαίους το σχέδιο που φέρεται να συμπεριλήφθηκε στην επιστολή Βαρουφάκη και προτείνει  την πρόσληψη πολιτών και τουριστών ως μυστικούς φορο-ελεγκτές, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Η αντίδραση των αξιωματούχων της ευρωζώνης στο σχέδιο -κάποιος είπε ότι το προσωπικό ξέσπασε σε γέλια όταν διάβασαν την πρόταση- είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη του αυξανόμενου χάσματος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της, σε μια στιγμή που η Αθήνα θα μπορούσε να βρίσκεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά από το να στερέψει τελείως από μετρητά», γράφει η οικονομική εφημερίδα.

«Θα ήταν ξεκαρδιστικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, πως αυτό είναι που προτείνει η κυβέρνηση μιας βιομηχανοποιημένης χώρας», δήλωσε στους Financial Times ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, την ελληνική πρόταση σχολίασε επικριτικά μέσω twitter και ο πρώην Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ. «Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να λειτουργούν ως "κατάσκοποι- εφοριακοί". Είναι αυτοί οι άνθρωποι σοβαροί;», έγραψε συγκεκριμένα.

8

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΤΑΪΒΑΝ ΤΥΦΩΝΑΣ

Διεθνή / Κίνα, Ιαπωνία και Ταϊβάν προετοιμάζονται για τον «πιο καταστροφικό τυφώνα» των τελευταίων ετών

Οι αρχές της Ταϊβάν προειδοποίησαν ότι ο τυφώνας Μπάβι ενδέχεται να φέρει έως και ένα μέτρο βροχής, ενώ εκτείνεται σε περίπου 1.000 χιλιόμετρα στο μεγαλύτερο πλάτος του
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Βρετανία: Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής του Στάρμερ στους Εργατικούς - Μοναδικός υποψήφιος ο Μπέρναμ

«Μόλις υπέβαλα υποψηφιότητα... ελπίζω η τρίτη φορά να είναι η τυχερή», έγραψε ο Άντι Μπέρναμ στο X, ο οποίος είχε επιχειρήσει να γίνει ηγέτης του κόμματος το 2010 και το 2015
THE LIFO TEAM