Νέες απειλές Σούλτς στον «λογικό» Τσίπρα

Νέες απειλές Σούλτς στον «λογικό» Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
9

Να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο και να αναλάβει το ρόλο του Πρωθυπουργού, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στην Αθήνα.  «Είναι λογικός άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις. Θα πρέπει όμως να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο, που του επιβάλλει να εφαρμόσει με κάθε κόστος το πρόγραμμα του κόμματός του, και να αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού», δηλώνει ο Σούλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.

Απειλεί επίσης ότι αν η Ελλάδα αθετήσει τις δεσμεύσεις της, «τότε θα το πράξει και η άλλη πλευρά.  «Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση», τονίζει, υποστηρίζοντας ότι ο Τσίπρας έχει εγκλωβιστεί στις προεκλογικές του θέσει και πως τον κατανοεί.

 «Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής», λέει  ο Σουλτς.

Για μια ακόμα φορά ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την Ελλάδα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Πολιτική / 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό - Οι «εκλογές την άνοιξη», τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι απόντες

Η φετινή επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αντί για το παραδοσιακό κιόσκι στον κήπο, λόγω καιρού
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Πολιτική / Πρόωρες εκλογές: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποια είναι η διαδικασία μέχρι τις κάλπες

Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με βασικές διατάξεις τα άρθρα 41, 37 και 53
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική / Αφροδίτη Λατινοπούλου: Αντιδράσεις με ομιλία της - Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δεν σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM