Πιπιλή: "Αν ήμουν Σαμαράς θα είχα απολύσει όσους έκαναν αυτή την κακορίζικη, κιτς καμπάνια"

Πιπιλή: "Αν ήμουν Σαμαράς θα είχα απολύσει όσους έκαναν αυτή την κακορίζικη, κιτς καμπάνια" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
9

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου η Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο του BHMA FM για τη Ν.Δ. και την εκλογική της ήττα.

"Βεβαίως και έχει ευθύνες η ηγεσία της Ν.Δ. ανέφερε η Φωτεινή Πιπιλή για την ήττα της 25ης Ιανουαρίου. «Πρωτίστως οφείλεται η συντριπτική ήττα στον καταστροφικό ανασχηματισμό του Ιουνίου. Εν συνεχεία, ενώ τότε είχαμε διαφορά μόνο 3-3,5% λόγω ευρωεκλογών, αντί να κάνουμε μια πολιτική που να μειώσει τη διαφορά ή ακόμη και να την ξεπεράσει – πάντως όχι στροφή στη λαϊκή Δεξιά και όχι μόνο μεταρρυθμίσεις, αλλά απομάκρυνση της πολιτικής του γούτσου-γούτσου με την ακροδεξιά και τους ΑΝΕΛ, διότι τελικά μπατάραμε προς την ακροδεξιά, ενώ ο χώρος μας ήταν αυτός που κάλυψε το Ποτάμι, με δικούς μας ψηφοφόρους", συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια η Φωτεινή Πιπιλή τόνισε: "Εγώ, αν ήμουν Σαμαράς, μέσα σ' αυτό το άθλιο επικοινωνιακό κλίμα, το πρώτο που θα έκανα αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας νεοδημοκρατικής ομάδας, θα ήταν να έχω απολύσει όλους αυτούς που με οδήγησαν σ' αυτή την κακορίζικη, κίτσικη και αντιαισθητική διαφημιστική καμπάνια. Αν η Ν.Δ. δεν ξαναβρεί τις αυθεντικές ρίζες της διακήρυξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αν δεν στραφεί σ' αυτό που πέτυχε ο Κώστας Καραμανλής, με το μεσαίο χώρο... Εμείς, είχαμε το παράδειγμα και την επιτυχία του Κώστα Καραμανλή, με το μεσαίο χώρο, και ενώ το ξέραμε, πήγαμε γιατί κάποιοι επέμεναν ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ξαναέλθουν από την άκρα Δεξιά. Κασσήδες και Τζαμτζήδες πήγαν με τον ΕΝΦΙΑ και χάσαμε τη μεσαία τάξη λόγω των αγροτών; Ξέρετε πόσο πήγαν οι αγρότες στον ΣΥΡΙΖΑ; 38%! Άρα, είτε θα συνέλθουμε στη Ν.Δ. είτε θα γίνουμε ένα ωραίο, μικρό κόμμα. Όμως, να αναγνωρίσουμε κάτι: 30% προσέγγισε η Ν.Δ., που με την οικονομική πολιτική θα μπορούσε να έχει πάει και στο 15%."

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δε ξερω τι με προβληματιζει πιο πολυ,το οτι η νδ παραιτηθηκε απο αυτες τις εκλογες κανοντας μια προεκλογικη καμπανια για δημοτικες, μη πω φοιτητικες,εκλογες(βεβαια δε καταστραφηκε) ή το οτι η πιπιλη εχει δικιο;;;
Η κα. Πιπιλή αντί να κάνει αξιολόγηση της ήττας με πολιτικά κριτήρια μας λέει πώς η ΝΔ έχασε... τα πρόβατα από το μαντρί γιατί είχε ελλείψεις... σε επικοινωνιακό επίπεδο.Εκεί εκεί στη Β' εθνική λοιπόν μέχρι να μάθετε πως η εξουσία δεν πρέπει να κερδίζεται με τηλεοπτικά σποτάκια και κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με πολιτικά επιχειρήματα και σοβαρές θέσεις για το καλό του λαού.
"Όμως, να αναγνωρίσουμε κάτι: 30% προσέγγισε η Ν.Δ., που με την οικονομική πολιτική θα μπορούσε να έχει πάει και στο 15%."Κυρία Πιπιλή, εφόσον υπήρξε περίπου 40% αποχή από τις τελευταίες εκλογές, το 30% που πήρε το κόμμα σας στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε 18%.
Coût d'état, άνθισαν τα γιασεμιά. Έχουν βγάλει τα μαχαίρια και δεν το κρύβουν. Καλά θα κάνει να παραιτηθεί ο Σαμαράς τώρα μπας και σώσει ψίχουλα υστεροφημίας και αξιοπρέπειας.