ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

New York Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περιορίσει τις all-inclusive διακοπές

New York Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περιορίσει τις all-inclusive διακοπές Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
5

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει τις προσφορές για all-inclusive διακοπές, γιατί κρατούν τους τουρίστες μέσα στα θέρετρα και μακριά από τις τοπικές επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα, αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times, προσθέτοντας ότι το κόμμα έχει προτείνει τον περιορισμό τους αν εκλεγεί.

Σύμφωνα με το άρθρο, και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προκαλέσει αναταραχή στην τουριστική βιομηχανία με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Εκτός από τον περιορισμό των all-inclusive, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα επανεξετάσει υποθέσεις ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Σε αυτές μπορεί να περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τους New York Times, οι συμφωνίες για πώληση δημόσιας γης και το σχέδιο για την αποκρατικοποίηση 14 μικρών αεροδρομίων. Προστίθεται ότι από την πλευρά του, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει προτείνει τον διπλασιασμό του ΦΠΑ στα ξενοδοχειακά καταλύματα, από 6,5% σε 13%.

Το άρθρο αναφέρει τη μαρτυρία ενός τουρίστα, του David Phillips, ο οποίος δηλώνει ότι για περισσότερα από δέκα χρόνια ταξιδεύει στη Ρόδο, κλείνοντας διακοπές all-inclusive. Στο πακέτο αυτό περιλαμβάνεται η διαμονή, γεύματα και απεριόριστη ποσότητα ούζου, μπύρας και ελληνικών κρασιών. «Μου αρέσει να ταξιδεύω κάπου για μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες και να μην ανησυχώ για το επόμενο γεύμα μου», αναφέρει, προσθέτοντας ότι αν καταργηθούν τα all - inclusive πιθανότατα θα αναζητήσει ένα τέτοιο πακέτο διακοπών σε κάποια χώρα, όπως είναι η Τουρκία.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις από ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, τονίζει ότι δεν υπάρχει όραμα, συμπληρώνοντας πως αν υπήρχε «γιατί να μη γίνει η Ελλάδα η Καλιφόρνια ή η Φλόριντα της Ευρώπης;». Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάνης Ρέτσος, τονίζει πως δεν γίνεται να καταργηθούν τα τουριστικά πακέτα all - inclusive, καθώς αποτελούν μια διεθνή ανάγκη για τους πελάτες.

Οι New York Times σημειώνουν πως ο υπεύθυνος για την τουριστική πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης, έχει δηλώσει ότι το all- inclusive δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, τονίζοντας πως το κόμμα του ζητά μια καλύτερη ποιότητα στον ελληνικό τουρισμό, αλλά δεν γίνεται να καταργηθούν εντελώς τα συγκεκριμένα πακέτα.  Τέλος, το άρθρο παρουσιάζει και απόσπασμα συνέντευξης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στην οποία τονίζει ότι χρειάζονται μέτρα που θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό και όχι μέτρα που θα τον οδηγήσουν σε κάμψη.

5

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Σε εξέλιξη επαναληπτικές εκλογές που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό

Πολλοί βουλευτές των Εργατικών θεωρούν ότι ο Άντι Μπέρναμ αποτελεί την καλύτερη ελπίδα του κόμματος για ανάκαμψη μετά τις καταστροφικές τοπικές εκλογές του Μαΐου
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Δήμαρχος πήρε άδεια μητρότητας και έγινε πρωτοσέλιδο - «Δεν περίμενα τόση αντιπαράθεση»

Όπως τόνισε η δήμαρχος, Σόκο Καβάτα, «η Ιαπωνία πρέπει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν αυτή την άδεια ως κάτι φυσιολογικό»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / NYT: Ο Τραμπ απαιτούσε την «άνευ όρων παράδοση» του Ιράν. Αντ’ αυτού, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκπληξη

Παρότι οι Ιρανοί υπέστησαν σημαντικές απώλειες στον πόλεμο, βγήκαν από την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ έχοντας αποδείξει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το οικονομικό χάος ως όπλο
THE LIFO TEAM