Για το 2016 μεταθέτουν την είσπραξη του «φόρου τηλεόρασης»

Για το 2016 μεταθέτουν την είσπραξη του «φόρου τηλεόρασης» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Τη μετάθεση της είσπραξης του ειδικού φόρου τηλεόρασης που επρόκειτο να εισπραχθεί από τις 20 Φεβρουαρίου του 2015, για το 2016 αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, οι φόροι αυτοί εισπράττονται κάθε μήνα από τα κανάλια αλλά, η γενική γραμματεας δημοσίων εσόδων Αικατερίνη Σαβαίδου, σκοπεύει, όπως αναφέρει εγκύκλιος που έχει στα χέρια της η εφημερίδα, να αποδοθούν στο δημόσιο το επόμενο έτος.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από έναν ειδικό φόρο στις διαφημίσεις που προβάλλονται στην τηλεόραση. Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 ορίζει το φόρο σε ποσοστό 20% επί της αξίας της διαφήμισης. Όπως ορίζεται, τα κανάλια αφού εισπράξουν το φόρο θα πρέπει να τον αποδώσουν στις αρμόδιες ΔΟΥ ως τις 20 του επόμενου μηνός.

Η εφαρμογή του νόμου έπαιρνε διάφορες παρατάσεις μέχρι το 2014 οπότε και τελικά τέθηκε σε ισχύ από το 2015, καθώς η κυβέρνηση «δεν κατάφερε να ψηφίσει νέα παράταση».

Έτσι ο φόρος ισχύει κανονικά από την 1η του μηνός και τα κανάλια που τον εισπράττουν θα έπρεπε και να τον καταβάλουν. Η εγκύκλιος Σαβαίδου αντικαθιστά τις σχετικές παραγράφους που αφορούσαν τη «διαδικασία απόδοσης του ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων», σύμφωνα με το δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Επίδομα παπαγάλου".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

TV & Media / Γιώργος Παπαδάκης: «Πολύ δύσκολη μέρα» - Οι παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» τον αποχαιρέτησαν

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού, που φέτος έχουν αναλάβει την παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη δική του αποχώρηση, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια