Συνελήφθη ο Ντιεντονέ για τη δήλωση «Αισθάνομαι Σαρλί Κουλιμπαλί»

Συνελήφθη ο Ντιεντονέ για τη δήλωση «Αισθάνομαι Σαρλί Κουλιμπαλί» Facebook Twitter
3

Ο αμφιλεγόμενος κωμικός Ντιεντονέ συνελήφθη την Τετάρτη από τις γαλλικές αρχές, ως «απολογητής της τρομοκρατίας», ύστερα από σχόλιο που έκανε στο Facebook. «Σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι Σαρλί Κουλιμπαλί» είχε γράψει μετά τη μεγάλη πορεία του Παρισιού, στη μνήμη των θυμάτων των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Ο Ντιεντονέ, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για αντισημιτισμό, παράφρασε το σύνθημα «Είμαι Σαρλί» (Je suis Charlie), το οποίο χρησιμοποιείται ως ένδειξη υποστήριξης στο γαλλικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό (Charlie Hebdo), που δέχθηκε επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα. Το συνδύασε με το όνομα του Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος είναι ο δράστης της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού την Παρασκευή και φερόμενος δράστης της δολοφονίας μίας αστυνομικού στη Μοντρούζ. Ο Κουλιμπαλί σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν στο παντοπωλείο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γκέι leather bar κέρδισε τον δισεκατομμυριούχο γείτονα που ήθελε να μη ανοίξει δίπλα του

Διεθνή / Ένα γκέι leather bar κέρδισε τον δισεκατομμυριούχο γείτονα που ήθελε να μη ανοίξει δίπλα του

Ένα γκέι leather bar στο Phoenix πήρε άδεια αλκοόλ παρά τις ενστάσεις του δισεκατομμυριούχου γείτονά του, σε μια υπόθεση όπου η κουίρ νύχτα κλήθηκε ξανά να αποδείξει ότι δεν είναι απειλή.
THE LIFO TEAM
Αν είχα φτερά, θα πετούσα»: Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Παλαιστίνιοι που δεν έχουν πού να σωθούν

Διεθνή / Αν είχα φτερά, θα πετούσα»: Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Παλαιστίνιοι που δεν έχουν πού να σωθούν

Νέα έκθεση καταγράφει τις ζωές ΛΟΑΤΚΙ+ Παλαιστινίων που διέφυγαν από ξυλοδαρμούς, εξαναγκαστικούς γάμους και απειλές θανάτου, μόνο για να βρεθούν στο Ισραήλ χωρίς πραγματικό άσυλο, σταθερή εργασία ή ασφαλή δρόμο προς μια νέα χώρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η ελευθερία του λόγου και η σάτιρα δεν έχει όρια επιλεκτικά μάλλον... Διαδηλώνουμε κατά εκατομμύρια για μιά ελευθερία που δε θα ενοχλεί εμάς...Και αν δεν είναι της αρεσκείας μας, είναι αμφιλεγόμενη, ύποπτη αλλά και αξιόποινη. Σάτιρα είναι να προκαλείς τους δυνατούς και όχι να υποτιμάς τους καταπιεσμένους.
Τι σημαίνει "απολογητής της τρομοκρατίας";Π.χ. η φράση "ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" (αναφερόμενη στους συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας") από ιστοσελίδα, όσο ηλίθια και αν είναι, θα πρέπει να αποτελεί ποινικό αδίκημα;